En de winnaar van de verhalenwedstrijd is …

0
608
Hope

Jeugdboeken schrijfster Christine Linneweever koos niet één, maar maar liefst drie winnaars uit de prachtige verhalen die zijn ingezonden voor de verhalenwedstrijd. Alle inzenders bedankt. We hebben genoten van al jullie mooie verhalen.

Winnaar verhalenwedstrijd


De nacht dat het verlegen veulentje een held werd

Door Suzy van Eijs (40 jaar), samen met haar dochters Eydie (9) en Lois (6) Pinkaarts

Christine Linneweever: “Mooi verhaal over een veulentje dat verlegen is, maar op het moment dat het nodig is de moed van haar wilde voorouders door haar lichaam voelt stromen. Ze ontsnapt (op een slimme manier) aan een stel paardendieven en komt dankzij haar goede geheugen terug op stal. Het verhaal steekt goed in elkaar en begint, net zoals ik dat zelf vaak doe, met een terugblik. Daarna wordt de spanning opgevoerd, tot je denkt dat het niet meer goed komt. De oplossing is mooi en goed gevonden. Ik heb echt genoten van jullie verhaal. Gefeliciteerd! Jullie zijn de winnaars.”

Nog twee winnaars

“Er waren twee verhalen die er dichtbij zaten”, zegt Christine Linneweever. “Ook voor deze verhalen heb ik een rapportje opgemaakt.”


Sunshine in de spotlights

Door Bram van Raaij (15 jaar)

Christine Linneweever: “Heel leuk verhaal over een pony die heel goed presteert op de keuringen voor haar baasje Annabel. Helaas krijgt Annabel een vriendje en heeft ze minder tijd voor haar twee pony’s. Ze besluit Sunshine te verkopen. Grappig dat de pony wordt verkocht aan Henk, die in mijn boeken de baas van de stal is waar heel veel van de pony’s en paarden terecht komen. Hij koopt Sunshine voor zijn kleindochter Bella. Sunshine is eerst niet zo blij, maar al snel merkt ze dat ze bij Bella in goede handen is en geniet ze toch van haar nieuwe familie. Bijzonder aan dit verhaal is ook dat Bella en Sunshine samen weg gaan om leuke foto’s te maken.”

De keuze van Fairy

Door Annette Akkerman (58 jaar)

Christine Linneweever: “Een spannend verhaal, over een pony die echt voor zijn baasje Sandra kiest en alles voor haar over heeft. Sandra kiest op haar beurt voor honderd procent voor Fairy. Ze vertelt alles aan haar pony, ook over de scheiding van haar ouders en dat haar moeder wil verhuizen. Op de keuring doet Fairy het prima, maar dat heeft als nadeel dat er iemand komt die haar graag wil kopen. Sandra’s moeder heeft er wel oren naar, maar Sandra is verdrietig. Fairy weet wat haar te doen staat. En het lukt! Mooi rond verhaal met een goede spanningsboog en een spetterend eind.”

Alle drie een boek

Christine Linneweever stelt voor alle drie bovenstaande winnaars een boek uit de Gouden Paarden Serie van Kluitman ter beschikking. Wij nemen hiervoor contact op met deze winnaars.