Sluitingsdatum verhalenwedstrijd verschoven naar 6 april

0
1760
Verhalenwedstrijd

De kleine Welsh pony danste door de ring. Naast haar rende haar blonde baasje. Het was al de derde keer dat ze op een keuring gepresenteerd werd en hoewel ze dat leuk vond, genoot ze misschien nog wel meer van de dag voor de keuring.

Gisteren had haar baasje haar helemaal keuringsklaar gemaakt en ze vond het heerlijk om zoveel aandacht te krijgen. Eerst was ze gewassen met paardenshampoo, tot het schuim in grote vlokken rondvloog. Eindelijk was ze weer helemaal schoon en zelfs haar staart was weer zuiver wit. Daarna had ze een dun dekentje opgekregen. Die moest ervoor zorgen dat ze niet smerig zou worden als ze vannacht was gaan liggen. Overigens was ook haar box weer brandschoon gemaakt.

Vanmorgen was ze nog een keer gepoetst en daarna in de trailer naar het keuringsterrein gebracht. Daar had ze met grote ogen rondgekeken naar alle pony’s. Ze zagen er allemaal fantastisch uit. Een paar waren er wel wat zenuwachtig, maar dat gold niet voor haar. Ze wist wat ze moest doen en draafde nu met grote passen door de ring. Straks tijdens het rondstappen in de groep, als de jury de volgorde ging bepalen, zou ze haar uiterste best doen om ruim en los door haar lijf te stappen. Dan moest het toch goed komen …

En toen?

In samenwerking met schrijfster Christine Linneweever, bekend van de razend populaire Gouden Paarden-serie van uitgever Kluitman, heeft de webredactie van het Welsh Stamboek een Verhalenwedstrijd op poten gezet. Linneweever heeft speciaal hiervoor het bovenstaande intro gemaakt. In de inmiddels twaalf boeken uit de Gouden Paarden-serie heeft nog geen Welshpony de hoofdrol gehad, maar daar komt nu verandering in. Want in dit verhaal, dat jij als deelnemer af mag maken, is de hoofdrol voor een Welsh.

Doe je mee?

De boeken uit de Gouden Paarden-serie zijn geschreven voor de jeugd van negen jaar en ouder. Voor de verhalenwedstrijd hebben we geen enkele leeftijdslimiet. Iedereen mag meedoen.

In het intro staan enkele woorden groen gedrukt. Deze woorden mag je vervangen door andere woorden / zinsdelen. Dit is om jouw verhaal te kunnen personaliseren.

Het is de bedoeling dat je het verhaal dat Christine Linneweever is begonnen, afmaakt. Het maximale aantal woorden van het verhaal dat je inlevert mag 1.500 zijn. Er is geen minimum aantal woorden.

Je krijgt twee weken de tijd. Dat wil zeggen dat we de inzendingen vóór 27 maart 2021 binnen willen hebben.

Hoofdredacteur Anja Rozema, webredacteur Daniëlle Carrière en NWPCS-secretaris Frederike Snel-van Daalen kiezen uit alle inzendingen een 10 genomineerden. Christine Linneweever kiest uit deze tien verhalen een winnaar.

Wat kun je winnen?

De winnaar krijgt een boek uit de Gouden Paarden-serie naar keuze. Bovendien wordt het winnende verhaal geplaatst op de website van het Welsh Stamboek en in het Welsh Pony & Cob Magazine.

Wat moet je doen?

  • Maak het bovenstaande verhaal af, zodat het maximaal 1.500 woorden heeft
  • Vervang eventueel de groen gedrukte tekst door andere woorden / zinsdelen
  • Bedenk een mooie titel voor jouw verhaal
  • Mail jouw verhaal uiterlijk 6 april 2021 naar webredactie.nwpcs@gmail.com
  • Vermeld in de e-mail jouw naam (of namen als je het samen doet), leeftijd, e-mail-adres en telefoonnummer

Gouden Paarden

De serie Gouden paarden zijn prachtige jeugdboeken die vanuit de paarden worden verteld. In ieder boek staat het ontroerende verhaal van een ander paard. Vaak moeten de paarden een lange omweg maken tot ze uiteindelijk bij een goed en lief baasje terechtkomen. De Gouden paarden serie heeft al heel veel trouwe fans! De kinderboeken over Gouden Paarden worden geschreven door Christine Linneweever en uitgegeven door Kluitman.

Klik hier voor meer informatie over de Gouden Paarden-serie

Christine Linneweever

“De ‘pen’ is altijd mijn beste vriend geweest”, vertelt Christine Linneweever. Ruim achttien jaar lang maakte ze deel uit van de redactie van De Paardenkrant.

Toen ze in 2006 een cursus creatief schrijven aan het Centrum voor Communicatie en Journalistiek in Utrecht volgde, besloot ze te proberen een eerste hoofdstuk van een kinderboek over paarden te schrijven. Daar schreef ze het begin van Aurea.

“Daarna had ik de smaak te pakken. Anderhalf jaar werkte ik aan dit boek. De kinderen en volwassenen die ik het liet lezen waren enthousiast. Daarop stuurde ik het naar Uitgeverij Kluitman in Alkmaar. Zij waren ook enthousiast. Sinds 17 februari 2009 ligt Aurea, de wilde pony in de winkels.”

Inmiddels zijn er in totaal al dertien boeken in de Gouden Paarden-serie en schreef Christine Linneweever ook jeugdboeken onder meer in de serie Vila Dierenparadijs, Het geheim van de Ravenhorst en het boek bij de film Kruimeltje en de strijd om de goudmijn.

Klik hier voor de website van Christine Linneweever