High Flown’s Viper Leukste oude Welsh van 2020

0
2707

De winnaar van de verkiezing ‘Leukste oude Welsh pony of Cob 2020′ is High Flown’s Viper. De 22-jarige sectie A stamboekhengst verdiende 526 punten. Tweede werd Varpullan Wessa met 491 punten en derde Maestir Odyssey met 386 punten.

De finalisten konden de afgelopen week punten verzamelen via Instagram, Facebook en per e-mail. Via e-mail konden alleen de NWPCS-leden stemmen. Hier waren de meeste punten voor de 27-jarige sectie A stamboekhengst Maestir Odyssey, die overigens ook nipt bovenaan stond bij de Instagram-verkiezing. Echter zijn sectiegenoten Viper en Wessa wisten op Facebook meer likes te vergaren en gingen Odyssey daarmee voorbij in de einduitslag.

De overige finalisten verdienden allen tussen de 100 en 200 punten en staan daarmee op een gezamenlijke vierde plaats: De Kuilen’s Idske, Brinckhoff’s Golden Tulip, Hengelhoef’s Finale, Egdom’s Nanda en Jannes Kemink’s Stephanie.

Goud: High Flown’s Viper

Sectie: A
Geboren: 10 mei 1998 / 22 jaar
Geslacht: hengst
Predicaat: NWPCS Stamboekhengst
v. Wolverton Joey
m. Viola
mv. Rober
Fokker: Marian Spruijt en Kees Vrijhof
Eigenaar: Marian Spruijt en Kees Vrijhof
Inzender: Team High Flown

Stamboekhengst en knuffelpony

High Flown’s Viper is een zwarte goedgekeurde Welsh sectie A hengst. Hij woont nog steeds in zijn geboorteplaats te Rhoon waar hij 22 jaar geleden geboren werd. Als tweejarige werd hij bijna verkocht en gecastreerd, maar dat wisten zijn fokkers Marian Spruijt en Kees Vrijhof te voorkomen. Hij werd klaargemaakt voor hengstenkeuring en in 2001 werd hij bij het NWPCS goedgekeurd als dekhengst. Viper’s afstammelingen hebben vaak dezelfde mooie zwarte kleur met bles en witte benen als Viper. Ook hebben zijn kinderen een goed karakter en er lopen er heel veel in de sport. Zelf heeft hij ook in enkelspan en dubbelspan gelopen en deed dit met veel plezier. Inmiddels werkt de zwarte hengst niet meer, maar hij is nog altijd het paradepaardje van de manege van zijn baasjes. Hij wordt nog iedere dag geknuffeld en gepoetst door de lieve kinderen, die ook volop op hem gestemd hebben. Hij vindt het knuffelen heerlijk en zal nooit bijten of schoppen.

Zilver: Varpullan Wessa

Sectie: A
Geboren: 30 april 1993 / 27 jaar
Geslacht: merrie
v. Tongelre Gay Snip
m. Dyrin Warpu
mv. Dyrin Martini
Fokker: Arthur Spronken
Eigenaar: Bert Pijls
Inzender: Xanthe Daniëlse

Sundance

“Varpullan Wessa, bijnaam Sundance, is de allerleukste oude Welsh pony!” Dat schreef Xanthe Daniëlse over de 27-jarige bruine sectie A-merrie. “Ze is super lief, zet nooit een pas verkeerd en ook wel een beetje eigenwijs.” Met name op Instagram en Facebook wist Xanthe veel stemmers voor Wessa te winnen. “Op de foto zijn we kringkampioen geworden, eigenlijk onze enige echte titel. Ze was mijn allereerste eigen pony en ik heb haar gekregen toen ze 18 was, ikzelf toentertijd 6 jaar, en zij is op haar 21e pas voor het eerst officieel gestart. Voor die tijd heeft ze 6 veulentjes gekregen. Op de foto is ze 22, en nu, op haar 27e, staat ze al 4 jaar heerlijk te genieten van haar pensioen. Ze is echt de allerliefste en geniet van alle knuffels.”

Brons: Maestir Odyssey

Leukste-oude-Welsh-Maestir-Odyssey

Sectie: A
Geboren: 1 januari 1993 / 27 jaar
Geslacht: hengst
Predicaat: NWPCS Stamboekhengst, meervoudig kampioen (o.a. Royal Welsh)
v. Pendock Legend
m. Maestir Odette
mv. Baledon Crackerjack
Fokker: Mrs. Daunt
Eigenaar: Davy Wormgoor
Inzender: Davy Wormgoor

Odyssey is de koning van de stal, en zo wil hij ook graag behandeld worden. Hij wil bijvoorbeeld altijd als eerste naar buiten. Odyssey is een echte showbink. Zo won hij vele kampioenschappen, onder andere op de Royal Welsh en de internationale show. Op zijn 25e werd hij opnieuw goed gekeurd bij het Welsh stamboek. Hier stond hij op de derde plek in zijn rubriek en liet hij veel jongere hengsten achter zich. Ondertussen is hij 27 en nog steeds spijkerhard. Ook volgend jaar worden er weer veulens van hem verwacht.

De overige finalisten

Klik op de naam voor meer info

De Kuilen’s Idske

De Kuilen's Idske

Sectie: NWR
Geboren: 23 mei 1990 / 30 jaar
Geslacht: Merrie
Predicaat: Prestatie
v. Kompas Solferino
m. De Kuilen’s Florinde C.
mv. Limbra’s Ringoboy
Fokker: Johannes Crebas
Eigenaar: Familie Crebas
Inzender: Stien Crebas
Foto credit: AdW fotografie

Brinckhoff’s Golden Tulip

Sectie: NWR
Geboren: 15 april 1993 / 27 jaar
Geslacht: merrie
Predicaat: Sport
v. Orchard d’Avranches
m. Brinckhoff’s Princess
mv. Conquistador
Fokker: dhr. Posthouwer
Eigenaar: Camping de Verloren Kost in Gulpen
Inzender: Sita Broersma

Hengelhoef’s Finale

Sectie A
Geboren: 27 juni 1985 / 35 jaar
Geslacht: merrie
Predicaat: Ster
v. Bengad Cockles
m. Maxwelltown Mari
mv. Coed Coch St Iwan
Fokker: L. Stassen
Eigenaar: Marc Aerts
Inzender: Marc Aerts

Egdom’s Nanda

Sectie: WPBR
Geboren: 30 april 1991 / 29 jaar
Geslacht: merrie
v. Zeldenrust’s Neptun
m. Gea
mv. Onbekend
Fokker: E. Van Egdom
Eigenaar: Daniël Berghuis
Inzender: Daniël Berghuis

Jannes Kemink’s Stephanie

Sectie: A
Geboren: 17 mei 1998 / 22 jaar
Geslacht: merrie
v. Cuppers Rockefeller
m. Rianneke
mv. Bengad Red Maple
Fokker: D. Langwerden
Eigenaar: Carmen Flobbe
Inzender: Corien Flobbe – van der Worp