Leukste oude Welsh: Dikke winst voor High Flown’s Viper in stemronde 5

0
2095

High Flown’s Viper heeft met overmacht deze vijfde en laatste voorronde van de verkiezing ‘Leukste Oude Welsh Pony of Cob’ gewonnen. De Welsh sectie A stamboekhengst behaalde 166 van 349 stemmen.

Nyewold’s Karlo werd tweede met 65 stemmen en Noorderhof Queen derde met 52 stemmen. Windhoek’s Tjitske en Cuppers Glen Bride volgen met respectievelijk 38 en 28 stemmen.

Finale

Dit was de laatste voorronde van de verkiezing ‘Leukste oude Welsh Pony of Cob 2020′. De winnaars van de voorrondes zijn De Kuilen’s Idske, Brinckhoff’s Golden Tulip, Maestir Odyssey, Varpullan Wessa, Hengelhoef’s Finale en High Flown’s Viper. Daarnaast hebben ook Egdom’s Nanda en Jannes Kemink’s Stephanie een plekje in deze finale.

De lijnen voor de finale gaan op woensdag 23 december open. Dan lees je ook op NWPCS.nl hoe je kunt stemmen. Op Oudejaarsdag maken we de winnaar bekend. Wil je alles nog eens nalezen over de finalisten en genomineerden? Klik dan op onderstaande knop:

High Flown’s Viper – 166 stemmen

CV
Sectie A
Geboren: 10 mei 1998 / 22 jaar
Geslacht: hengst
Predicaat: NWPCS Stamboekhengst
v. Wolverton Joey
m. Viola
mv. Rober
Fokker: Marian Spruijt en Kees Vrijhof
Eigenaar: Marian Spruijt en Kees Vrijhof
Inzender: Team High Flown

Omschrijving
Hallo ik ben High Flown’s Viper, een zwarte goedgekeurde welsh sectie A hengst. Ik ben 22 jaar oud. Ik woon nog steeds in mijn geboorteplaats te Rhoon waar ik 22 jaar geleden geboren ben. In mijn geboortejaar 1998 waren er 8 veulens geboren. Hele speciale vrienden van mijn baasjes mochten een veulen uitzoeken voor hun eerste kindje dat geboren was. Natuurlijk zochten ze mij uit, een mooi zwart hengst met bles en 4 witte benen, ook had ik al veel bravoure en beweging. Toen ik 2 jaar was wilden ze mij castreren en verkopen, gelukkig vonden mijn fokkers dat niet goed en namen mij terug. Ik werd klaargemaakt voor hengstenkeuring en in 2001 werd ik goedgekeurd als dekhengst. Er zijn heel veel merries bij mij geweest omdat ik fok zuiver zwart ben en mijn afstammelingen vaak die mooie zwarte kleur hebben met bles en witte benen, ook hebben mijn kinderen een goed karakter en er lopen er heel veel in de sport. Zelf heb ik ook in enkelspan en dubbelspan gelopen en dit deed ik met veel plezier. Nu werk ik niet meer maar ben ik wel het paradepaardje van de manege van mijn baasjes en word ik iedere dag geknuffeld en gepoetst door de lieve kinderen, ik vind dat heerlijk en zal nooit bijten of schoppen. Ik hoop dat ik dit mooie leven nog lang volhoud. Groetjes High Flown’s Viper.

Nyewold’s Karlo – 65 stemmen

CV
Sectie A
Geboren: 3 maart 1998 / 22 jaar
Geslacht: ruin
v. Cuppers Magnum
m. Rosanja
mv. Ysselvliedt’s Joskin
Fokker: I. Zuidema-Bakker
Eigenaar: R. Lamein
Inzender: Hindriëtta Lamein

Omschrijving
Al 22 jaar geleden kwam kleine Karlo als veulentje van een paar maanden bij ons op stal, al net zo lang mijn beste maatje, want Karlo en ik zijn even oud. Al 22 jaar en is hij nog steeds een boefje. Al 22 jaar en nog steeds superfit en enthousiast. Nog altijd heeft hij ontzettend veel plezier en hij gaat nog steeds mee op menwedstrijden. Of het nou dressuur, vaardigheid of (mini)marathon is, hij zet altijd nog zijn beste beentje voor. Hij hoeft de bel of de muziek maar te horen en hij gaat! Hij is het er zeker niet mee eens als hij eens niet mee mag. Zowel in het vierspan als in het dubbelspan heeft hij al veel successen behaald, waaronder een aantal Nederlandse kampioenstitels. In 2018 en 2019 waren dat in totaal maar liefst 4 titels! Hij is en blijft onze gouden pony!

Noorderhof Queen – 52 stemmen

CV
Sectie A
Geboren: 14 april 1998 / 22 jaar
Geslacht: merrie
v. Bolster Silco
m. Tongelre’s Hubble
mv. Synod Prophet
Fokker: M.A.L. Verhallen
Eigenaar: Jacqueline van Bruggen
Inzender: Jacqueline van Bruggen

Omschrijving
Onze Prim aka Noorderhof Queen is de leukste oude welshpony. Bij ons gekomen op haar 7de, werd bereden door onze dochter en liep in tweespan met onze andere oude welsh Schepersenk’s Lobke. Door een blessure een aantal jaren niet in de sport te hebben gelopen, toch weer hersteld en gelukkig nog marathonwedstrijden gereden, iets waar ze altijd erg blij van werd. Nog steeds loopt ze graag een ritje voor de wagen en heeft ze verschillende pony’s het 2 span vak geleerd.

Windhoek’s Tjitske – 38 stemmen

CV
Sectie A
Geboren: 20 maart 1999 / 21 jaar
Geslacht: merrie
Predicaat: ster
v. Boskant’s Eros
m. Windhoek’s Danielle
mv. Greulke’s Black Boy
Fokker: Familie Schilthuis
Eigenaar: Familie Schilthuis
Inzender: Familie Schilthuis
Foto credit: Nynke Leen

Omschrijving
Windhoek’s Tjitske is 21 jaar en had dit jaar nog een veulentje aan de voet, haar 14e veulen. Tjitske is stermerrie en ook haar dochters Griesalda en Sylvia zijn ster. Tjitske is vooral in de fokkerij gebruikt en was als jonge merrie ook succesvol op de keuringen. Verschillende van haar kinderen zijn naar het buitenland verkocht, maar de zwarte Jasmijn zet het lijntje voort.

Cuppers Glen Bride – 28 stemmen

CV
Sectie A
Geboren: 31 maart 1997 / 23 jaar
Geslacht: merrie
Predicaat: keur
v. Synod Prophet
m. Crossways Jungle Queen
mv. Crossways Rebel
Fokker: Sylvia van de Ven – Jansen
Eigenaar: Sylvia van de Ven – Jansen
Inzender: Sylvia van de Ven – Jansen

Omschrijving
Al ben je dan niet altijd de leukste, je bent ondanks je leeftijd wel de mooiste. Als jonge pony kreeg ze op de keuring een eerste premie op de eerste plaats, maar helaas…… geen Kootwijk. Naarmate ze ouder werd, werd ze steeds mooier. Wat doe je dan?? Opgeven voor de keuring natuurlijk, dit keer in Gasselternijveen. De verre reis was niet voor niets geweest, ze kreeg een 1A premie met een uitnodiging voor Kootwijk. Op de Centrale Keuring werd ze ster op een mooie derde plaats, 2 jaar later werd ze keur. De aanhouder wint!!! Een sterke pony, die tot op heden, nog geen kennis heeft gemaakt met een dierenarts of paardentandarts. Kortom, een kanjer!! We hopen dat ze nog een poosje blijft, in goede gezondheid.