Leukste oude Welsh: Ruime zege voor Maestir Odyssey in stemronde 3

0
1725
Leukste-oude-Welsh-Maestir-Odyssey

Maestir Odyssey heeft met overmacht de derde ronde van de verkiezing ‘Leukste Oude Welsh Pony of Cob’ gewonnen. De 27-jarige Welsh sectie A stamboekhengst kreeg 189 van de 337 stemmen.

Maestir Odyssey is de derde finalist van deze verkiezing. Jannes Keminks Stephanie werd tweede met 80 stemmen, gevolgd door Windhoek’s Hermien met 47 stemmen en Ciejan’s Wander met 21 stemmen.

Maestir Odyssey – 189 stemmen

CV
Sectie A
Geboren: 1 januari 1993 / 27 jaar
Geslacht: hengst
Predicaat: NWPCS Stamboekhengst, meervoudig kampioen (o.a. Royal Welsh)
v. Pendock Legend
m. Maestir Odette
mv. Baledon Crackerjack
Fokker: Mrs. Daunt
Eigenaar: Davy Wormgoor
Inzender: Davy Wormgoor

Omschrijving
Odyssey is de koning van de stal, en zo wil hij ook graag behandeld worden. Hij wil bijvoorbeeld altijd als eerste naar buiten. Odyssey is een echte showbink. Zo won hij vele kampioenschappen, onder andere op de Royal Welsh en de internationale show. Op zijn 25e werd hij opnieuw goed gekeurd bij het Welsh stamboek. Hier stond hij op de derde plek in zijn rubriek en liet hij veel jongere hengsten achter zich. Ondertussen is hij 27 en nog steeds spijkerhard. Ook volgend jaar worden er weer veulens van hem verwacht.

Jannes Keminks Stephanie – 80 stemmen

Galupy, stamboeknaam Jannes Keminks Stephanie

CV
Sectie A
Geboren: 17 mei 1998 / 22 jaar
Geslacht: merrie
v. Cuppers Rockefeller
m. Rianneke
mv. Bengad Red Maple
Fokker: D. Langwerden
Eigenaar: Carmen Flobbe
Inzender: Corien Flobbe – van der Worp

Omschrijving
Dit is de pony Galupy (stamboeknaam Jannes Keminks Stephanie), pony van onze dochter Carmen (10 jr). Ze is de allerleukste omdat ze ontzettend lief is en heel betrouwbaar. En ze kan echt alles, dressuur, springen, marathon en vrijheidsdressuur.  Ze is 22 jaar en nog super fit. 

Windhoek’s Hermien – 47 stemmen

CV
Sectie A
Geboren: 8 mei 1998 / 22 jaar
Geslacht: merrie
Predicaat: keur, preferent
v. Zonneweide’s Hamid
m. Windhoek’s Leonie
mv. Rhyd-Y-Felin St.Elian
Fokker: Fam. Schilthuis
Eigenaar: Fam. Schilthuis
Inzender: Fam. Schilthuis

Omschrijving
Windhoek’s Hermien is geboren in 1998, dus nu 22 jaar oud. Hermien gaat via haar moeder, kampioensmerrie Windhoeks Leonie, ook terug op de importmerrie Cathlu of Spalding. Hermien bewees zich misschien wel als de beste fokmerrie van Stal Windhoek. Op een bepaald moment waren er vier mooie rastypische dochters van Hermien: Windhoek’s Sanne, Wiske, Veerle en Camille, allemaal van een andere vader en allemaal ook succesvol op de keuringen. Hermien is zelf ook keur en preferent. Ze kreeg in 2018 haar laatste veulentje.

Ciejan’s Wander – 21 stemmen

CV
Sectie A
Geboren: 23 april 1994 / 26 jaar
Geslacht: ruin
v. Mulligen’s Duco
m. Ciejan’s Anne
mv. High Chaparral’s Timber
Fokker: Familie Weideveld
Eigenaar:
Inzender: Wilma Klop

Omschrijving
Op deze foto staat onze oude pony Ciejan’s Wander, nu 26 jaar. Vorig jaar hebben wij hem aan vrienden gegeven, waar hij hun kleinkindjes nu leert rijden haha. Mijn dochter heeft drie jaar op Wander, ook wel Wannie, gereden.in de Bixie en een winstpunt behaald in de dressuur. Ze hebben veel buiten ritten gereden en het strand bezocht. Wannie is een gouden pony. Hij gaat bij ons de boeken in, echt een top pony en nog top fit 😍

Stem op jouw favoriet!

Op zondag 13 december 2020 worden op NWPCS.nl de ‘oude’ Welsh-pony’s van stemronde 4 voorgesteld en kan er gestemd worden welke van hen de vierde finalist wordt. Bekijk alle genomineerden via onderstaande link: