Leukste oude Welsh: De Kuilen’s Idske wint stemronde 1

0
1614
De Kuilen's Idske

De Kuilen’s Idske heeft de eerste stemronde van de verkiezing Leukste oude Welsh Pony of Cob’ gewonnen. De 30-jarige NWR prestatiemerrie heeft 100 van de 278 stemmen behaald.

De Kuilens’s Idske is de eerste finalist van deze verkiezing. Tegen het einde van dit jaar kan er gestemd worden in de finaleronde. Zonneweide’s Nico werd in de eerste ronde tweede met 68 stemmen, gevolgd door Misty met 63 stemmen en Bets met 47 stemmen.

De Kuilen’s Idske – 100 stemmen

CV
Sectie NWR
geboren: 23 mei 1990 / 30 jaar
Geslacht: Merrie
Predicaat: Prestatie
v. Kompas Solferino
m. De Kuilen’s Florinde C.
mv. Limbra’s Ringoboy
Fokker: Johannes Crebas
Eigenaar: Familie Crebas
Inzender: Stien Crebas
Foto credit: AdW fotografie

Omschrijving
Ter ere van Idske haar 30e verjaardag hebben we bijgaande foto laten maken. Idske is heel bijzonder voor ons omdat ze gefokt is door mijn opa en aan de basis staat van onze fokkerij. Ze was een geweldige moeder en is nu een fantastische oma en overgrootmoeder. Idske is vaak waakzamer over de veulens dan hun eigen moeders en ontfermt zich over hen als ze afgespeend worden. Ze is en blijft van onschatbare waarde. Zelf heb ik als kind dressuur met haar gereden en nu stapt mijn dochter af en toe een rondje met haar door de bak. Ze is onze ‘once in a lifetime’ pony. Ik ben erg benieuwd naar de leuke verhalen en foto’s van andere oude Welshpony’s!

Zonneweide’s Nico – 68 stemmen

CV
Sectie A
Geboren: 14 mei 1993 / 27 jaar
Geslacht: ruin
Predicaat: NWPCS stamboekhengst
v. Zonneweide’s Hamid
m. Fuchsia Ilona
mv. Twyford Pepper
Fokker: Janneke Schilthuis
Eigenaar: Janneke Schilthuis
Inzender: Janneke Schilthuis

Omschrijving
Zonneweide’s Nico is geboren in 1993 en op de foto 27 jaar oud. Als driejarige hengst werd hij goedgekeurd, mede dankzij zijn ruime, soepele draf. Hij werd door de familie Wolters in Nieuw Buinen acht jaren ter dekking gesteld. Hij was als hengst al speel- en knuffelpony van toen nog kleine Linda van Klinken. Na acht jaar is hij ‘terug’ gekomen bij zijn fokker Janneke Schilthuis. Hij werd als 11-jarige ruin gemaakt om samen te kunnen weiden met andere pony’s. Hij ging mee onder het zadel voor een picknick of werd in de winter voor een slee geknoopt. Hij was men- en dressuurpony en heeft jonge voorbrengers rubrieken gedaan. Nu biedt hij gezelschap aan de gespeende veulens. Hij heeft absoluut een gouden karakter, maar als de kans er is, knijpt hij er tussen uit om op het gazon te grazen of in de boomgaard appeltjes te eten.

Misty – 63 stemmen

CV
Sectie A
Geboren: 19 april 1990 / 30 jaar
Geslacht: Merrie
Predicaat: Sport
v. Wharley Salisbri
m. Maxwelltown Magpie
mv. Coed Coch Rhodri
Fokker:
Eigenaar: Familie Klop
Inzender: Maartje Klop

Omschrijving
Hierbij een foto van onze pony Misty. Misty is dit jaar 30 geworden! Misty is de leukste oude Welsh, omdat het een ontzettende leuke kinderpony is. Ze heeft veel kinderen vertrouwen gegeven en tot het hoogste niveau wedstrijden gedaan. Ze heeft bij verschillende eigenaren gewoond en sinds 5 jaar bij ons. Ook mijn dochters hebben veel op haar gereden. En ze heeft zelfs een paar maanden geleden, op haar 30ste dus, nog een Bixie wedstrijd gedaan met een ander meisje. Ze is een hele slimme en vlotte pony, ze is enorm grappig en lief en houdt van aandacht en vooral van eten! Ze staat samen met haar vriendinnetje, onze mini shet Daisy. En overdag in de wei ook nog met mijn paard Corento, die dankzij de pony’s rustig is in de wei. Ondanks wat ouderdomskwaaltjes is ze enorm sterk. Ik hoop dat ze nog een hele tijd mee gaat!

Bets – 47 stemmen

CV
Sectie A
Geboren: 23 juni 1995 / 25 jaar
Geslacht: Merrie
v. Rowfant Sacha
m. Rinet
mv. Rowfant Sacha
Fokker: B.H. Ambtman
Eigenaren: Familie Lowiessen en Anique Vermeulen
Inzender: Anique Vermeulen

Omschrijving
Dit is onze prachtige, inmiddels 25 jarige, sectie A valk merrie Bets(ie). Ze doet eer aan haar naam, want is een echte tante Bets; liever lui dan moe, genieten van lekkere dingen, maar ook op gekke momenten net een pony van 4 zijn en gewoon 80 cm stijl vrijspringen! Verder heeft ze al onze meiden met mega veel geduld leren rijden en geniet ze nu heerlijk van haar pensioen; lekker op de wei met oneindig veel knuffels en poetsbeurten van iedereen die hier komt. Ook heeft onze prachtige merrie al prachtige veulentjes gehad. Waaronder onze huidige menpony Bambino. Kortom de aller aller aller liefste en leukste oude Welsh staat bij ons in de wei! 🙂

Stem op jouw favoriet!

Op 5 december 2020 worden op NWPCS.nl de ‘oude’ Welsh-pony’s van stemronde 2 voorgesteld en kan er gestemd worden welke van hen de tweede finalist wordt. Bekijk alle genomineerden via onderstaande link: