Leukste oude Welsh: Hengelhoef’s Finale en Varpullan Wessa bovenaan in stemronde 4

0
872

In de vierde ronde van de verkiezing ‘Leukste Oude Welsh Pony of Cob’ kregen de vier deelnemers een klein verschil aan stemmen met zelfs twee winnaars. Varpullan Wessa en Hengelhoef’s Finale kregen namelijk beide 90 van de 341 stemmen.

Beide finalisten zijn sectie A-merries. Welsh Partbred Egdom’s Nanda kreeg 84 stemmen en de enige Welsh Cob in de verkiezing, Biestermannen’s Black Pearl, kreeg er 77.

Hengelhoef’s Finale – 90 stemmen

CV
Sectie A
Geboren: 27 juni 1985 / 35 jaar
Geslacht: merrie
Predicaat: Ster
v. Bengad Cockles
m. Maxwelltown Mari
mv. Coed Coch St Iwan
Fokker: L. Stassen
Eigenaar: Marc Aerts
Inzender: Marc Aerts

Omschrijving
Hengelhoef’s Finale is de stammoeder op stal Voermanhof. Alle merries die nu nog aanwezig zijn op onze stoeterij, zijn allemaal afstammelingen van Finale. We hebben haar eerst een paar jaren heel succesvol geshowd, zowel in België
als in onze buurlanden. Daarna heeft ze haar meer dan ooit bewezen in de
fokkerij. In 2019 werd Voermanhof Pretty Hylight, een dochter van haar, dagkampioen
in Duitsland. Datzelfde jaar werd Voermanhof Sweet Melody, een kleindochter
van haar, dagkampioen op een andere keuring in Duitsland. En als klap op de
vuurpijl mocht haar achterkleindochter zich opstellen als kampioen sectie A
op de TECYS-show in Nederland. Bovenstaande foto is genomen tijdens de Open Stud day van Voermanhof Stud in 2015. Ze was toen 30 jaar oud maar toonde nog een beweging en energie zoals in haar beste dagen. Nu is ze 35 jaar oud en is nog steeds vol
levenslust.

Varpullan Wessa – 90 stemmen

CV
Sectie A
Geboren: 30 april 1993 / 27 jaar
Geslacht: merrie
v. Tongelre Gay Snip
m. Dyrin Warpu
mv. Dyrin Martini
Fokker: Arthur Spronken
Eigenaar: Bert Pijls
Inzender: Xanthe Daniëlse

Omschrijving
Varpullan Wessa, bijnaam Sundance, is de allerleukste oude Welsh pony! Ze is super lief, zet nooit een pas verkeerd en ook wel een beetje eigenwijs 😉 Op de foto zijn we kringkampioen geworden, eigenlijk onze enige echte titel. Ze was mijn allereerste eigen pony en ik heb haar gekregen toen ze 18 was, ikzelf toentertijd 6 jaar, en zij is op haar 21e pas voor het eerst officieel gestart. Voor die tijd heeft ze 6 veulentjes gekregen. Op de foto is ze 22, en nu, op haar 27e, staat ze al 4 jaar heerlijk te genieten van haar pensioen. Ze is echt de allerliefste en geniet van alle knuffels💕. Omdat ze niet veel titels heeft gewonnen, vind ik dat ze zeker weten de titel van Allerleukste oude Welsh pony verdient!

Egdom’s Nanda – 84 stemmen

CV
Sectie Welsh Partbred
Geboren: 30 april 1991 / 29 jaar
Geslacht: merrie
v. Zeldenrust’s Neptun
m. Gea
mv. Onbekend
Fokker: E. Van Egdom
Eigenaar: Daniël Berghuis
Inzender: Daniël Berghuis

Omschrijving
Deze lieve pony heb ik nog niet zolang en kan er zo op weg rijden en knuffelen en borstelen. Dus ze leert mij heel veel goede dingen daarom zou ik het heel leuk vinden dat ze wint want ze is mijn lieve pony die het verdient om te winnen 😍

De Biestermannen’s Black Pearl – 77 stemmen

CV
Sectie D (Welsh Cob)
Geboren: 3 mei 2000 / 20 jaar
Geslacht: merrie
v. Thorndonpark Prince
m. Cobtain Tally Rose
mv. Pentrefelin Taliesin
Fokker: Peter Vogels
Eigenaar: Elke de Jager
Inzender: Josien Tijssens

Omschrijving
Hierbij wil ik Pearl opgeven als het leukste oude paard! De knappe moeder van mijn eigen Cob Pepper. Ze is op haar 20e al aardig grijs, maar heeft nog energie voor 10! Ze heeft het altijd top gedaan voor de kar en onder het zadel. Maar het beste was ze in hele mooie veulentjes maken. Ze heeft meerdere prijswinnende veulentjes voortgebracht, kan ook niet anders met zo’n knappe mama toch?! Nu geniet ze samen met haar eigenaresse en verzorgster van heerlijke bosritjes in het Brabantse land.

Stem op jouw favoriet!

Op woensdag 16 december 2020 worden op NWPCS.nl de ‘oude’ Welsh-pony’s van stemronde 5 (de laatste voorronde) voorgesteld en kan er gestemd worden welke van hen de zesde finalist wordt. Na deze ronde worden ook de twee nummers 2 bekend die doorgaan naar de finale. Bekijk alle genomineerden via onderstaande link: