Keuringsseizoen 2024 komt eraan, zorg dat je voorbereid bent

0
23
Foto: Vivian Hesen

Het is bijna zover, keuringsseizoen 2024 gaat weer van start! Komende week komt het vraagprogramma online en dan gaat de inschrijving ook snel daarna open.

Zorgen jullie ook dat alles op tijd is geregeld?

Hieronder even op een rijtje wat je alvast op tijd kan regelen:

  • Het aller eerste wat je moet doen is lid worden als je dat nog niet bent. Dat doe je door hier op te klikken. (leuk extraatje, tot vandaag hebben wij nog een leuke win actie voor nieuwe leden) Via onze socials zie je deze actie.
  • Check of je pony al op naam staat in mijn welsh en anders regel je dit zo snel mogelijk.
  • Zijn de entingen al op orde van de pony? Hieronder een stukje uit het vraagprogramma hoe dat ook alweer zit:

Bij deelname aan een Evenement van het NWPCS is een geldige influenza-enting verplicht. Hiervoor gelden de volgende bepalingen:

Voor pony’s geboren voor 1 januari 2022 dient de basisvaccinatie tegen influenza te bestaan uit twee inentingen. De eerste actieve vaccinatie, de inenting, krijgt de pony als hij ongeveer 24 weken oud is. Deze inenting wordt minimaal 21 en maximaal 92 dagen later door een zogenaamde boostervaccinatie herhaald. Deze twee inentingen vormen samen de basisenting. In de periode tussen deze twee entingen mag de pony niet aan een evenement deelnemen.

Voor pony’s geboren in het jaar 2022 of later dient de basisvaccinatie uit drie vaccinaties te bestaan: de tweede vaccinatie moet minimaal 21 en maximaal 92 dagen na de eerste zijn toegediend, gevolgd door een derde vaccinatie die minimaal 120 dagen en maximaal 7 maanden na de tweede vaccinatie moet zijn toegediend.

Vervolgens dient jaarlijks de vervolgenting te zijn gegeven (voorbeeld: wanneer een pony op 1 maart 2020 is geënt, dan dient de vervolgenting op uiterlijk 1 maart 2021 plaats te vinden).

Een vaccinatie dient minimaal zeven dagen voor de (eerste) dag van het evenement te zijn toegediend.

Op deze pagina is een lijst met buddy’s te vinden welke bereid zijn om te helpen.

Zorgen jullie ook dat alles op tijd geregeld is?