LIDMAATSCHAP

Het Nederlands Welsh Pony & Cob Stamboek wil je niet missen! 
Al sinds 1959 verzorgt het Nederlands Welsh Pony & Cob Stamboek (NWPCS) de registratie van Welsh pony’s en cobs in Nederland. De vereniging stelt zich ten doel:

 • Een deugdelijke registratie van Welsh pony’s en cobs overeenkomstig de regels van het moederstamboek en internationaal geldende regels;
 • Correcte afstammingsgegevens door toepassing van bloedpatroon- en/of DNA-onderzoek;
 • Een gezond dierenbestand door toepassing van diergeneeskundige onderzoeken bij stamboekinschrijving.

Het NWPCS wil echter veel meer zijn. 
Het wil ook een platform zijn waarmee de fokkerij van Welsh pony’s en cobs verder in kwaliteit kan worden verhoogd. Daarom organiseert het NWPCS regionale keuringen;

 • Een Centrale merriekeuring;
 • Een Centrale hengstenkeuring;
 • een nationale sport- en familiedag;
 • een nationale veiling;
 • Welsh cup;
 • Landelijke ibop
 • Aanleg testen voor NWR hengsten. WPBR hengsten kunnen op vrijwillige basis deelnemen aan de aanlegtest

Het fokken van Welsh pony’s en cobs doe je niet alleen. Samen in verenigingsverband ben je beter in staat om vooruitgang te boeken.

Daarom ondersteunt de vereniging de leden door:

 • Het beschikbaar hebben en opleiden van deskundige juryleden;
 • Begeleiding en informatievoorziening door de Foktechnische commissie;
 • Informatie over fokwaarde van hengsten via fokwaardebepaling
 • Het verenigingsblad het Welsh Pony & Cob Magazine.
 • Informatie- en discussieavonden, zowel op landelijk als op afdelingsniveau.

Voor iedereen die z’n hart verloren heeft aan de fokkerij van of het sporten met Welsh pony’s en cobs is het NWPCS een ‘must’. Te meer omdat het NWPCS ook een gezellige club wil zijn waarin fokkers en sporters elkaar kunnen ontmoeten. Door de goede internationale banden en relaties met het moederstamboek in Wales, wordt ieder lid van het NWPCS-deelgenoot aan een eeuwenoude traditie van fokkerij van Welsh pony’s en cobs. Het NWPCS is er voor iedereen. Voor de fokker en de sporter. Voor de liefhebber van de dappere Welsh Mountain pony, de liefhebber van de elegante B-pony, de robuuste Welsh pony van het Cob-type, de imposante Welsh Cob en de liefhebber van de atletische Welsh NWR- en WPBR-pony.

Kortom, het Nederlands Welsh Pony & Cob Stamboek wil je niet missen!

Voor informatie over het NWPCS kunt u zich wenden tot ons stamboekkantoor, dat iedere morgen bereikbaar is via telefoon 06-82459273 en op het adres Postbus 143, 8430 AC  Oosterwolde. Per mail kunt u ons ook bereiken via secretariaat@nwpcs.nl

LID WORDEN

Als u lid wilt worden van het NWPCS en het Welsh Pony & Cob Magazine 6 keer per jaar in uw brievenbus wilt ontvangen kunt u zich schriftelijk aanmelden. U kunt lid worden, door het aanmeldingsformulier (onderstaand) in te vullen en op te sturen naar het stamboek. Het adres staat op de pagina. Wilt u eerst alleen informatie, stuur dan een mailtje.

JEUGDLID WORDEN
Heb jij een Welshpony en ben je jonger dan 18 jaar? Word dan NU Jeugdlid van het NWPCS. Voor maar €10,- per jaar kun je al jeugdlid zijn! 
 
Als jeugdlid kun je meedoen aan de activiteiten die we speciaal voor de jeugd organiseren, kun je ervoor kiezen om een lidmaatschap af te sluiten inclusief ons prachtige Welsh Pony & Cob Magazine én kun je jouw pony op jouw naam registreren. Ons glossy magazine verschijnt 6 keer per jaar en staat vol met mooie verhalen over Welshpony’s op keuringen en/of in de sport, fokkerij verhalen en speciale pagina’s voor de jeugdleden!
 
Als jeugdlid mag je één pony op je naam hebben staan en kun je meedoen met onze evenementen. Heb je meer pony’s op naam of ga je een veulentje fokken, dan kun je het lidmaatschap om laten zetten naar een volwaardig lidmaatschap. 
 
Meld je snel aan! We kijken er naar uit om je te ontmoeten op 1 van onze evenementen. 

LIDMAATSCHAP OPZEGGEN

Wanneer u uw lidmaatschap van het Nederlands Welsh Pony & Cob Stamboek op wilt zeggen, moet u dit schriftelijk doorgeven voor 1 december van het lopende jaar. Zegt u daarna op, dan bent u het aankomende jaar nog lid. Ieder die zich afmeldt als lid ontvangt een schriftelijke ontvangstbevestiging van het stamboekkantoor dan weet u zeker dat uw opzegging door het NWPCS is ontvangen.