Inschrijving NWPCS-keuringen en inspectiedag 2023 geopend

0
1078
Froukje van Burk met Wilsline's Silver Bell. Foto: Vivian Hesen

Er kan in MijnWelsh ingeschreven worden voor de inspectiedag en de regionale keuringen. De eerste sluitingsdatum van 13 mei 2023, is die van de inspectiedag op 3 juni 2023.

Inspectiedag

Het keuringsseizoen 2023 trapt op 3 juni af met een inspectiedag in Putten. Hier worden de pony’s geprimeerd en de betere pony’s van 3 jaar en ouder komen in aanmerking voor de predicaten ster, keur en kroon. Hiervoor hoeven ze niet naar de Centrale keuring worden doorverwezen. Er wordt op de inspectiedag niet geplaatst en er zijn geen kampioenschappen.

Regionale keuringen

24 juni 2023Oosterland
8 juli 2023Nieuw Weerdinge
15 juli 2023Heteren
29 juli 2023Tolbert
5 augustus 2023Hellendoorn

Op de regionale keuringen worden de pony’s geprimeerd en op kwaliteitsvolgorde geplaatst. De betere pony’s worden uitgenodigd voor de centrale keuring. Daar kan door de 3 jaar en oudere pony’s het predicaat ster, keur of kroon verkregen worden. Tevens zijn er op een aantal keuringen gebruiksrubrieken, jonge voorbrengers-rubrieken en/of fokgroepen.

Centrale keuring

Het keuringsseizoen wordt afgesloten met de centrale keuring op 26 augustus 2023 in Houten. Hier komt het neusje van de zalm aan Welshpony’s en Cobs.