(Paarden)transport tussen de EU en de VK vanaf 1 januari 2021

0
1144
brexit transport vanaf 1 januari 2021

Sinds 1 januari 2021 is de Brexit een feit, gelukkig met een deal al was het wel op het nippertje. In de eerste week was de spanning bijna voelbaar om te zien wat de gevolgen van deze scheiding zouden zijn en hoe bedrijven en vervoerders zich hierdoorheen wisten te slaan.

Tot op heden lijkt de drukte in de havens behoorlijk mee te vallen, hierbij moet wel opgemerkt worden dat tussen Calais en Dover er afgelopen weken 50% minder verkeer is geweest. Dit heeft verschillende oorzaken, de handel moet na de vakantie weer op gang komen maar handelaren nemen ook een afwachtende houding aan. Zowel aan de Engelse zijde als aan de Europese zijde zijn er voorraden aangelegd en bijvoorbeeld transporten met een lading die maar een beperkte houdbaarheid heeft zijn uitgesteld. Ook het coronavirus speelt een belangrijke rol hierin mee want door de lockdowns zijn veel winkels, horecagelegenheden, etc. niet geopend en hoeven dus ook niet bevoorraad te worden. Men verwacht dat het in de komende tijd weer drukker zal worden.

Op een rijtje

Ook veranderen er dingen bij het vervoeren van paarden tussen de EU en de VK. European Horse Services (EHS) heeft deze wijzigingen op een rijtje gezet die u in deze link kunt vinden.