Margriet Hoeve’s Noan veulen nummer 100 van 2023

0
263
Margriet Hoeve's Noan

Welsh sectie B hengstveulen Margriet Hoeve’s Noan (v. Moelview Masterpiece werd op 28 maart 2023 geboren. Een maand later registreerde de fokker, Familie Horinga uit Wetsinge, de vos op en het kreeg registratienummer 202300100.

Inmiddels zijn ook al nummer 200 (Oh Let’s Go) en 300 (Floris van Hofman) van 2023 geregistreerd, maar bij deze het jaarlijkse interview met de fokker van veulen nummer 100!

De Welsh B-fokkerij van familie Horinga bestaat dit jaar 20 jaar. “Op 5 december 2003 werden wij, Stal Margriet Hoeve”, eigenaar van onze eerste Welsh B-merrie.” Deze Cottrell Naomi (v. Rotherwood State Occasion) is de overgrootmoeder van honderdste veulen van 2023; Margriet Hoeve’s Noan.

Horinga vertelt verder: “Het was een gouden greep deze Cottrell Naomi. Ze werd ster en meteen op haar eerste vier veulens al preferent verklaard. Haar derde dochter, Margriet Hoeve’s Nanda (v. Glansevin Graffiti) – Noan’s oma – werd in 2008 beste driejarige in Kootwijk. Haar eerste veulen Margriet Hoeve’s Nanouschka, de moeder van Noan, werd een jaar later geboren. De combinatie van Nanda en de hengst Griashall Kiwi bleek een schot in de roos.”

Prestaties Nanouschka

Elfde veulen

Margriet Hoeve’s Noan is het elfde veulen van Nanouschka. “In 2014 en 2015 kreeg ze merrieveulens van onze hengst Rhoson Amlyn, waarvan de jongste, Margriet Hoeve’s Narissa, nog bij ons op stal staat. Beide dochters zijn topmerries in de fokkerij.”

“Daarna kreeg ze twee dochters van onze nieuwe hengst Moelview Masterpiece; MH’s Nanouk en MH’s Nadira. MH’s Niels (v. Cwrtycadno Glyndwr uit Nanouschka) en MH’s Nanette (v. Moelview Masterpiece uit Nanda) zijn van David Dekkers. Nadira en nog vier halfbroers zijn verkocht aan Joost Aarts.”

Noan’s moeder is inmiddels gedekt door Renaissance Plantagenet, gefokt door Jean Luc Kumpen en van Stal Ysselvliedt. “De hengst spreekt ons erg aan vanwege zijn bloedvoering en verschijning. We kijken rustig naar hoe Noan zich ontwikkelt en hopen op een mooie plek voor hem in de fokkerij hier of elders.”