Bluedyfas Nigel eerste veulen van 2023

0
426
Bluedyfas Nigel

Het Welsh sectie A veulen Bluedyfas Nigel (V. Blue Dyfa’s Jaimy) uit de stamboekmerrie Noa van de Es (v. Ysselvliedts Highwood) luidt het veulenseizoen van 2023 in.

Bluedyfas Nigel

“Noa was eigenlijk 10 februari aan de tijd en hoewel we al wel duidelijk aan haar zagen dat het er aan zat te komen was het toch een verrassing” vertelt fokker Dieke Slingerland.

Nigel werd geboren op 1 februari rond 13.30 uur.

Bewegers

Over de combinatie is Dieke heel duidelijk: “Dit is de derde keer op rij dat we deze combinatie hebben gemaakt en het werkt gewoon heel goed. De eerste twee veulens zijn goede bewegers. De oudste is nu twee jaar en staat in de opfok voor de hengstenkeuring in 2024. En het veulen van vorig jaar is naar een super leuk gezin gegaan, waar ze hopelijk de perfecte kinderpony gaat worden.”

Veulenregistratie

De geboorte van uw veulen kan aangemeld worden via Mijn Welsh. Dit dient u binnen 14 dagen na de geboorte te doen. De dekking is in de meeste gevallen zichtbaar als u in het Dashboard op ‘Veulen registreren’ klikt. Dit is alleen van toepassing wanneer u met een NWPCS gekeurde hengst hebt gedekt. Meldt u een veulen aan van een niet-NWPCS gekeurde hengst, dan stuurt u de originele dek-inseminatie overeenkomst van het betreffende stamboek per post op naar het NWPCS-stamboekkantoor. De gegevens van het stamboekkantoor vindt u hier.

Mocht u vragen hebben over de aanmelding van uw veulen, dan kunt u contact opnemen met het stamboekkantoor.

Als het veulen aangemeld is, ontvangt u een bevestigingsmail met daarin de gang van zaken rond het schetsen en chippen van het veulen.