CHK 2023: sluitingsdatum nadert en andere ‘zaken’

0
1325
CHK 2020

De sluitingsdatum van de Centrale hengstenkeuring 2023 (CHK) nadert met rasse schreden. je kan hengsten namelijk tot uiterlijk vrijdag 23 december 2022 opgeven voor de keuring die op 10 en 11 februari 2023 plaats vindt in Ermelo.

Het vraagprogramma en meer info vind je hier, maar we hebben onderstaand ook nog wat ‘zaken’ uitgelicht:

Harde bodem

Alle nieuw te keuren hengsten zullen – voor het betreden van de hoofdring voor de eerste bezichtiging – op de rechte lijn en op een harde ondergrond worden getoond aan een afvaardiging van het jurykorps en een extern adviseur. De hengsten worden hierop opgesteld op stand en getoond in stap en draf. Deze beoordeling zal indoor plaats vinden en is ook te bekijken via onze livestream.

Begeleiding en kledingvoorschriften

De begeleiders van de hengsten dienen correct gekleed in volledig wit tenue in de keuringsbaan te verschijnen. Een afwijkende kleur stropdas en een veiligheidscap (model zoals gebruikelijk in de paardensport) zijn toegestaan.

Bij de individuele presentatie van de hengst is een tweede begeleider, eveneens in volledig wit tenue, toegestaan, maar niet bij het rondstappen in de groep.

Binnen de keuringsbaan is een zweepje met een maximumlengte van 75 cm óf een klein rammeldoosje (een doosje dat past in de handpalm) toegestaan. Andere hulpmiddelen zijn verboden.

Toilet en beslag

Bij de secties A, B, C en D is het invlechten van manen en/of staart niet toegestaan, een klein vlechtje achter de oren is wel toegestaan. Bij de secties NWR en WPBR is het invlechten van manen en/of staart toegestaan.

Normaal beslag is toegestaan voor hengsten in alle secties. Het is verboden de staartdracht van de pony’s kunstmatig te beïnvloeden, op straffe van uitsluiting van deelname aan de keuring.

Het verwijderen van haren aan de binnenzijde van de oorschelp en het verwijderen van tastharen is verboden. Het aanbrengen van extra haren of hair extensions dient bij de aanmelding vermeld te worden en indien dit na de aanmelding wordt uitgevoerd, dient dit in ieder geval vóór aanvang van de keuring bij de jury bekend te zijn.

Bij de zadelrubrieken zijn GEEN bandages of andere beenbeschermers meer toegestaan.