Centrale hengstenkeuring

Her- en nakeuring: 4 maart 2023, Hippisch Verband te Putten Lees meer
Centrale hengstenkeuring 10 en 11 februari 2023
Algemeen DagkampioenSelehems Olsen
ReservekampioenHendi’s Arrow
Sectiekampioenen
Sectie ASelehems Olsen
Sectie BMaarlen’s Romeo
Sectie CDonys Importance
Sectie DDrentsche Aa King’s Night Alex
NWRHania’s Memphis
WPBRHendi’s Arrow

Downloads

Over de Centrale Hengstenkeuring

Eenmaal per jaar organiseert het NWPCS de Centrale Hengstenkeuring. Dit tweedaags evenement vindt plaats begin februari. Voor deze hengstenkeuring kunnen hengsten van minimaal 3 jaar of ouder en nog niet ingeschreven in het stamboek- ter inschrijving in het stamboek worden aangeboden.

Op dag 1 van het evenement worden alle nieuw aangemelde hengsten bij de jury aangeboden op de harde bodem, waarna zij zich in de hoofdring tonen aan de jury. De hengsten die aangewezen zijn voor de 2e bezichtiging mogen, na goedkeuring door een veterinair, op dag 2 wederom in de keuringsbaan verschijnen. De NWR en WPBR hengsten welke zijn aangewezen voor de 2e bezichtiging worden op dag 1 aan de longe beoordeeld, na goedkeuring door een veterinair.

Op dag 2 vindt de 2e beoordeling plaats van de hengsten welke hiervoor op dag 1 voor aangewezen zijn om aansluitend eventueel ingeschreven te worden als stamboekhengst, dan wel aangewezen te worden voor een verrichtingsonderzoek (NWR).

Op de 2e dag zullen er naast de keuring van de jonge hengsten ook de reeds goedgekeurde hengsten in de baan verschijnen, de fokker van het jaar bekend gemaakt worden en worden er hengsten onder het zadel of aangespannen gereden. Tevens worden de nieuwe predicaathengsten bekendgemaakt.

Reglementen

Longeren

Voor het eerst werden op de CHK 2020 de NWR / WPBR-hengsten die aangewezen zijn voor de tweede bezichtiging gelongeerd, ook in 2023 worden de hengsten gelongeerd. Lees er meer over in het Protocol longeren.

2022