Centrale hengstenkeuring

CHK 2021

CHK 2021 3 Kastanjehof Nash sectie A
CHK 2021: Eén van de nieuwe Sectie A-stamboekhengsten: Kastanjehof Nash.

De Centrale hengstenkeuring werd gehouden op 12 en 13 februari 2021 op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Op deze keuring was vanwege de Corona-maatregelen geen publiek toegestaan. Wel werd de gratis livestream op ClipMyHorse door ruim 35.000 bezoekers vanuit 33 landen bekeken.

Her- en nakeuring

Datum: 6 maart 2021
Locatie (update): NHC, De Beek 101, 3852 PL Ermelo
De Locatie is definitief. Publiek mag niet worden toegelaten

Juryopstelling

Rassecties (A, B, C en D)

Davy Wormgoor
Edwin Langevoort
Mascha Reijs

NWR/WPBR

Davy Wormgoor
Berry Bakker
Lennard Zoet

Over de Centrale Hengstenkeuring

Let op:
Onderstaande info geldt niet voor de CHK 2021. Wegens de Corona-maatregelen is deze editie anders dan in andere jaren.
Alle berichtgeving over de Centrale Hengstenkeuring 2021 vind je hier

Eenmaal per jaar organiseert het NWPCS de Centrale Hengstenkeuring. Dit tweedaags evenement vindt plaats begin februari. Voor deze hengstenkeuring kunnen hengsten van minimaal 3 jaar of ouder en nog niet ingeschreven in het stamboek- ter inschrijving in het stamboek worden aangeboden.

Op dag 1 van het evenement worden alle nieuw aangemelde hengsten bij de jury aangeboden waarna de hengsten die aangewezen zijn voor de 2e bezichtiging, na goedkeuring door een veterinair, zich op de harde bodem mogen tonen.

Op dag 2 vindt de 2e beoordeling plaats van de hengsten welke hiervoor op dag 1 voor aangewezen zijn om aansluitend eventueel ingeschreven te worden als stamboekhengst, dan wel aangewezen te worden voor een verrichtingsonderzoek (NWR/WPBR).

Op de 2e dag zullen er naast de keuring van de jonge hengsten ook de reeds goedgekeurde hengsten in de baan verschijnen, de fokker van het jaar bekend gemaakt worden en worden er hengsten onder het zadel of aangespannen gereden. Tevens worden de nieuwe predicaathengsten bekendgemaakt.

Reglementen

Longeren

Voor het eerst werden op de CHK 2020 de NWR / WPBR-hengsten die aangewezen zijn voor de tweede bezichtiging gelongeerd, ook in 2021 worden de hengsten gelongeerd. Lees er meer over in het Protocol longeren.