Centrale hengstenkeuring

CHK 2021

hengstenkeuring, CHK 2019 - Woldbergs Rossini. Foto Wil Smeets
CHK 2019 – Woldbergs Rossini Algemeen Dagkampioen. Foto Wil Smeets

Zoals reeds eerder door het bestuur van het NWPCS is aangekondigd gaat de CHK 2021 door, tenzij er maatregelen omtrent COVID-19 afgekondigd worden waardoor het onmogelijk is om een hengstenkeuring te organiseren. De hengstenkeuring wordt gehouden op 12 en 13 februari 2021.

Locatie

Nationaal Hippisch Centrum
De Beek 125
3852 PL Ermelo

Over de Centrale Hengstenkeuring

Eenmaal per jaar organiseert het NWPCS de Centrale Hengstenkeuring. Dit tweedaags evenement vindt plaats begin februari. Voor deze hengstenkeuring kunnen hengsten van minimaal 3 jaar of ouder en nog niet ingeschreven in het stamboek- ter inschrijving in het stamboek worden aangeboden.

Op dag 1 van het evenement worden alle nieuw aangemelde hengsten bij de jury aangeboden waarna de hengsten die aangewezen zijn voor de 2e bezichtiging, na goedkeuring door een veterinair, zich op de harde bodem mogen tonen.

Op dag 2 vindt de 2e beoordeling plaats van de hengsten welke hiervoor op dag 1 voor aangewezen zijn om aansluitend eventueel ingeschreven te worden als stamboekhengst, dan wel aangewezen te worden voor een verrichtingsonderzoek (NWR/WPBR).

Op de 2e dag zullen er naast de keuring van de jonge hengsten ook de reeds goedgekeurde hengsten in de baan verschijnen, de fokker van het jaar bekend gemaakt worden en worden er hengsten onder het zadel of aangespannen gereden. Tevens worden de nieuwe predicaathengsten bekendgemaakt.

Reglementen

Longeren

Voor het eerst werden op de CHK 2020 de NWR / WPBR-hengsten die aangewezen zijn voor de tweede bezichtiging gelongeerd. Lees er meer over in het Protocol longeren.