Premies en graadverhogingen op de Landelijke Inspectiedag

0
743
UITERWAARDENS ESTEVANA Inspectie Putten 2021
Uiterwaardens Estevana werd keur op de Inspectiedag in Putten 2021.

Op 25 juni 2022 trapt het NWPCS Keuringsseizoen af met de Landelijke Inspectiedag in Putten. Daarna volgen vijf Regionale Keuringen. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen de inspectiedag en een de regionale keuringen?

In het kort kunnen driejarige en oudere pony’s op de Landelijke Inspectiedag meteen het predicaat ster, keur of kroon verdienen. Op de Regionale Keuring dienen ze hier eerst aangewezen te worden voor de Centrale Keuring. Op de Inspectiedag worden de pony’s niet geplaatst en er zijn geen kampioenschappen. Op de Regionale Keuringen is dit beide wel het geval.

Wil je met jouw pony(‘s) graag meedoen aan de inspectiedag op 25 juni 2022, geef deze dan snel op! De sluitingsdatum is namelijk morgen (10 juni) al.

In het vraagprogramma staat het als volgt:

PREMIEKEURING AAN DE HAND INSPECTIEDAG

Tijdens de Inspectiedag wordt er gekeken naar het exterieur en de beweging van de pony en word er geprimeerd met een 1e, 2e of 3e premie. Deze premies zijn een aanduiding van de kwaliteit. De betere pony’s van 3-jaar en oudere (die opgenomen zijn in het stamboek) kunnen tijdens de inspectie in aanmerking komen voor de predicaten ster, keur en kroon en hoeven daarvoor niet meer naar de Centrale Keuring worden doorverwezen. Op de Inspectiedag worden pony’s niet geplaatst en zijn er geen
kampioenschappen.


PREMIEKEURING AAN DE HAND REGIONALE KEURING
Tijdens een Regionale Keuring wordt er gekeken naar het exterieur en de beweging en worden de pony’s op kwaliteitsvolgorde geplaatst. Op de Regionale Keuring worden 1e, 2e en 3e premies uitgereikt. Deze premies zijn een aanduiding van de kwaliteit. De betere pony’s kunnen aangewezen worden voor de Centrale Keuring en door 3-jaar en oudere pony’s kan daar het predicaat ster, keur of kroon verkregen worden.