Verkiezing ‘Hengst met de beste Draf’ dit jaar via Poll

0
430
Sloot's Sir Thor
Sloot's Sir Thor was 'Hengst met de Beste Draf 2020'.

De verkiezing ‘Hengst met de Beste Draf’ is al jarenlang één van de memorabele onderdelen van de Centrale Welsh Hengstenkeuring. Drie driejarige NWR-hengsten draven dan rond onder luid gejuich, waarbij omroeper Bert de Ruiter het publiek nog eens extra opzweept. Door middel van een decibelmeter wordt dan vastgesteld voor welke hengst het grootste applaus is en deze wordt dan ‘Hengst met de Beste Draf’.

Helaas kon dit onderdeel vorig jaar, door de afwezigheid van het publiek, niet plaatsvinden. Dit jaar hebben bestuursleden een vorm gevonden om toch een publieksfavoriet bekend te kunnen maken. Dit keer wordt niet de decibelmeter ingezet, maar kan je via een poll op de website (nwpcs.nl) aangeven wie jouw favoriet is.

Hoe werkt het?

Na afloop van de aanwijzing van driejarige NWR-hengsten voor het verrichtingsonderzoek, op zaterdag 12 februari 2022 tegen 9.45 uur, maakt de jury de drie hengsten bekend die mee mogen strijden om de titel ‘Hengst met de Beste Draf 2022‘. Deze drie hengsten worden dan zo snel mogelijk in een Poll op de website gepubliceerd. Vervolgens kan er drie uur lang (één stem per ip-adres) gestemd worden. Vóór het einde van de hengstenkeuring wordt de naam van de ‘Hengst met de Beste Draf 2022‘ bekend gemaakt op de Livestream en vervolgens ook op de website.