HOYS: Hoekhorst Example Welsh Section A Pony of the Year

0
988
Hoekhorst Example

De 8-jarige sectie A hengst Hoekhorst Example (bijnaam: Handsome Harry), heeft gistermiddag (7 oktober 2021) op het prestigieuze hippische evenement Horse of the Year Show (HOYS), de titel gewonnen van Welsh Section A pony of the Year.

Example is sinds twee jaar in eigendom van de familie Davies/Grota (Cadlanvalley Stud) uit Wales. Zij hebben de hengst zeer succesvol onder het zadel uitgebracht en werden (nu HOYS in 2021 weer georganiseerd mocht worden), gekwalificeerd om op dit hoogste niveau te strijden voor de nationale titel.

Example werd destijds door ons gefokt uit het eigen fokproduct Hoekhorst Evita, vader is de welbekende en super verervende Idyllic Senator.

Eerder was Example ook al succesvol op de Royal Welsh Show in 2019, waar hij een 2e plaats in een overvolle rubriek Sectie A hengsten aan de hand wist binnen te halen.