Hoekhorst Example na succesvol showseizoen verkocht aan Cadlanvalley Stud

0
1641
Hoekhorst Example en Libby Grotta.

Familie Hoeke van de Hoekhorst Stud heeft de NWPCS erkende sectie A-hengst Hoekhorst Example (v. Idyllic Senator), na een succesvol showseizoen vorig jaar, verkocht aan de Cadlanvalley Stud in Groot-Brittannië.

In mei 2019 werd Example nog Reserve Supreme Overall Champion op de WPCV-show. Vervolgens liet Familie Hoeke de schimmelhengst in Groot-Brittannië ‘in hand’ showen door Ceri Powell. Example werd onder meer achtste op de Royal Welsh in de rubriek vier t/m zevenjarige sectie A-hengsten.

Supreme Ridden showdebuut

Zijn ‘Ridden’ showdebuut op de Mid Wales Winter Show leverde hem – naast de winst in de NPS pure novice small breeds en het pure novice kampioenschap, de novice smallbreeds en het reservekampioenschap novice – de Supreme-titel op. “Deze jongen is veel te goed om te ruinen”, vertelde Hayley Grota (Cadlanvalley Stud), moeder van Example’s amazone Libby, aan The Showing Journal. “Een sectie A-hengst met zo’n mooi type is moeilijk te vinden. Daarnaast heeft hij de bewegingen en en het karakter die het plaatje compleet maken.”

Pedigree

De nu zevenjarige Hoekhorst Example (v. Idyllic Senator) is een zoon van de stermerrie Hoekhorst Evita (v. Tynyfid Edwin, m. Flydon Megan, keur). Daarmee is hij onder meer een halfbroer van de stamboekhengst Hoekhorst Empire (v. Brynodyn Safari) die vorig jaar sectie A kampioen werd op de Centrale hengstenkeuring in Ermelo.

Voor Hoekhorst Example naar Groot-Brittannië verhuisde, heeft hij in Nederland nog voor nakomelingen gezorgd.