Sterpredicaat voor volle broers, moeder Wildzang’s Sorrel elite

0
844
De volle broers Wildzang’s Salvador en Wildzang’s Silver Playboy behaalden op de keuring in Sevenum het sterpredicaat. Foto: Vivian Hesen
De volle broers Wildzang’s Salvador en Wildzang’s Silver Playboy behaalden op de keuring in Sevenum het sterpredicaat. Foto: Vivian Hesen

De volle broers Wildzang’s Salvador en Wildzang’s Silver Playboy, respectievelijk drie en vier jaar oud, behaalden op de keuring in Sevenum het sterpredicaat. Beide hebben Wildzang’s Lustre Madog als vader en komen uit de keur, preferente Wildzang’s Sorrel. “Mijn moeders favoriete merrie”, aldus fokker Dick Valk op Facebook. Vanwege de sterpredicaten van haar zonen, is Wildzang’s Sorrel nu elite. “Iets wat we hoopten. We zijn enorm trots op Sorrel.”

Sorrel is de achtste Wildzang’s-gefokte elitemerrie. “Waarom ze het míjn pony noemen?”, reageert Gerrie Valk. Omdat we een band hebben, Sorrel en ik. Ze komt altijd naar me toe als ik bij het hek sta. Niet omdat ik haar verwen met voer, want dat doen wij nooit, maar om even een praatje met me te maken. Met een dochter van haar heb ik hetzelfde.”

Het volledige interview staat in Welsh Pony & Cob Magazine nummer 3-2021 dat deze week bij de abonnees in de brievenbus valt. In deze editie is er met name aandacht voor de Inspectie in Putten en de keuringen in Sevenum, Heteren en Tolbert.

Lees ook:
‘Herman Valk Wisseltrofee’ voor Beste Ruin op CMK