‘Herman Valk Wisseltrofee’ voor Beste Ruin op CMK

0
1698
Herman Valk en Wildzangs Royal Diamond
Herman Valk. Het inzetje is Wildzang's Royal Diamond, de eerste sterruin van het stamboek. Foto's Theo ten Brinke

De ‘Herman Valk Wisseltrofee‘ wordt dit jaar op de Centrale Merriekeuring (CMK) in Kootwijk voor het eerst uitgereikt. De wisselprijs is beschikbaar gesteld door familie Valk voor de Beste ruin op de CMK.

Een speciale prijs voor de beste nationale ruin werd in eerste instantie in 2016 geïnitieerd door schoondochter Marieke onder de noemer ‘Wildzang’s Royal Diamond-beker’, vernoemd naar de eerste sterruin van het Stamboek en daarnaast in 2005 in Kootwijk Beste driejarige. Inmiddels staat de teller voor Wildzang-sterruinen op vier.

Ook bij de sterhengsten had de Wildzang-stoeterij van Welsh sectie B-pony’s met Wildzang’s Serengeti overigens de primeur dit jaar, maar dat terzijde.

Onder de indruk

Bovendien raakte Herman Valk tijdens zijn jureringsreis naar Australië zeer onder de indruk van de imponerende deelname en kwaliteit in de rubrieken voor ruinen.

NWPCS-erelid, fokker en jurylid Herman Valk overleed een jaar geleden op 5 juni. Met de introductie van de ‘Herman Valk Wisseltrofee’ wordt zijn wens om deelname van kwaliteitsvolle ruinen op NWPCS-keuringen te stimuleren, kracht bijgezet.

Om kans te maken op deze wisselbeker moet je eerst een ruin opgeven voor een regionale keuring. De eerste sluitingsdatum is al op 10 juni. Klik hier voor meer informatie over de keuringen.

In het Nederlands Welsh Pony & Cob Magazine nummer 2 van dit jaar zijn de Herman Valk Wisseltrofee en meer speciale prijzen uitgelicht.