Oproep: Actuele status stamboekhengsten in online hengstenboek

0
1281
Online hengstenboek, Hielke

In het online Welsh hengstenboek worden de Welsh-hengsten weergegeven die als stamboekhengst zijn ingeschreven bij het NWPCS. Oorspronkelijk zijn hier alleen de gegevens te vinden die in het voormalig hengstenboek stonden, zoals naam, afstamming en fokker, aangevuld met het juryrapport. Inmiddels kunnen ook enkele actuele gegevens worden toegevoegd. Hiervoor vragen we de hulp van de eigenaren/hengstenhouders.

Gegevens die we nu kunnen toevoegen zijn:

  • Dekstation
    • Ieder jaar is de mogelijkheid om door te geven op welk dekstation een hengst op dat moment ter dekking staat. Dit kan door de hengst aan te melden voor de actuele hengstenlijst (klik hier).
    • Aan het begin van ieder jaar wordt de actuele hengstenlijst (en dus ook de dekstations) verwijderd en moeten de gegevens weer opnieuw aangemeld worden.
  • Status
    • In het online hengstenboek is het nu nog niet duidelijk of een stamboekhengst op dit moment nog wel beschikbaar is voor de dekdienst. Wij roepen de hengsteneigenaren op om door te geven als een hengst beschikbaar is voor de dekdienst (en wel of niet voor merries van derden), is overleden, geruind, teruggetrokken uit de dekdienst, etc.

De gegevens / wijzigingen voor het online hengstenboek (alleen stamboekhengsten) kunnen, evenals de aanmelding voor de actuele hengstenlijst (stamboek- en basisboekhengsten), worden gemaild naar: ftc.rasfokkerij@nwpcs.nl

actuele hengstenlijst 2021 oproep