Brexit: Update registratie van dieren met VK paspoort

0
1140
Brexit

Publicatie lijst fokorganen in het Verenigd Koninkrijk

Een aantal weken geleden hebben we het bericht van RVO gepubliceerd over eventuele problemen met de registratie in een Europees stamboek van in het Verenigd Koninkrijk geregistreerde pony’s. De onderhandelingen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk zijn op dit onderdeel afgerond en alle Britse stamboeken zullen per 1 januari 2021 op deze lijst van fokorganen in derde landen gezet worden.

Deze lijst is inmiddels gepubliceerd op de website van de Europese Commissie. Dit betekent voor de Welsh pony’s en Cob’s die bij de Welsh Pony and Cob Society (WPCS) zijn geregistreerd en voorzien zijn van een Brits paspoort (met bijgevoegd het zoötechnisch certificaat deel II) ook in de toekomst kunnen worden overgeschreven van het Britse stamboek WPCS naar de hoofdsectie van het NWPCS. Dit geeft gelukkig op dit punt duidelijkheid. U vindt de lijst via deze link bij ‘United Kingdom’.

Verdere informatie

Helaas zijn nog niet alle verdere gevolgen van de veranderingen duidelijk. Hierover heeft Nederland vragen gesteld aan de Europese Commissie. Ook hangen de eventuele gevolgen af van de onderhandelingsresultaten van de EU en het VK over hun nieuwe relatie. Er is pas meer duidelijkheid over de nieuwe relatie als de onderhandelingen geheel voorbij zijn.