Goldwind Empire’s First Lady overleden

0
1528

Anton ter Bogt en heeft deze week afscheid moeten nemen van zijn trots, de NWR-merrie Goldwind Empire’s First Lady. First Lady, stammoeder op de Achterhoekse stal Goldwind Empire, werd 27 jaar.

First Lady werd geboren op 21 april 1993. Een vosmerrie van Leuns veld’s Elegant uit de kroon preferente sportmerrie Jenny (Tethworth Crimson Lake x El Khafif ox). Ze bracht maar liefst achttien nakomelingen. De combinatie met Verona’s Bo-Gi leverde onder meer de stamboekhengst GE Design, de aangewezen hengst GE Power en de kroonmerrie GE Choice op. Orchard Boginov tekent voor het vaderschap van de 2e bezichtingingshengst GE Power of Nature. Van de hengsten Orchard Red Prince, Orchard Wildeman en Bijsterhof’s Diamond Dancer bracht First Lady onder meer ieder een stermerrie.

Sport

Waar Ter Bogt misschien nog wel trotser op is, is de sportresultaten van de nakomelingen van First Lady. Zo werd GE Bride (v. Orchard Red Prince), na een carrière in de Subtop dressuur en M springen, verkocht naar China. Orchard Boginov-nazaten GE Style en GE Power of Nature lopen respectievelijk Z2 dressuur en FEI dressuur in Polen. Stamboekhengst GE Design maakt furore als hunterpony in Amerika.

Veel nakomelingen van First lady vonden hun weg voor de sport en/of fokkerij naar het buitenland. Naast Amerika, China en Polen, zijn dat ook Zweden en Luxemburg.

Niet alleen in de dressuur en het springen doet de nafok van First Lady’s het goed. Vorig weekend won kleinzoon Goldwind Empire’s Secret (v. Nia Domo’s Bolero uit GE Bride) onder de sportnaam Mr. Reddington, nog de internationale menwedstrijd in Exloo met Annegreet Zaayer.

In het Welsh Pony & Cob Magazine nummer 2 van dit jaar staat een uitgebreid interview met Anton ter Bogt over First Lady en de Goldwind Empire-fokkerij.