Subtop-pony Goldwind Empire’s Bride verkocht naar China

0
1003
Goldwind Empire's Bride

Eind vorig jaar is de door Anton ter Bogt gefokte NWR-pony Goldwind Empire’s Bride (v. Orchard Red Prince) verkocht naar China. In het meest recente Welsh pony & Cob Magazine staat de merrie nog genoemd als één van Ter Bogt’s meest speciale nakomelingen van Goldwind Empire’s First lady.

Bijna een jaar geleden behaalde GE Bride (roepnaam Bright) nog twee zeges op haar Subtop-debuut tussen de paarden. Daar schreven we hier over. “Zijn amazone Bente van Kernebeek ging Diergeneeskunde studeren en kon het rijden van Bright uiteindelijk niet meer met haar studie combineren”, zegt Ter Bogt.

Hij vindt het heel speciaal dat de Bright nu reclame maakt voor de NWR in China. “Uit First Lady lopen er veel in het buitenland”, is hij trots. “Eén in Polen, één in Zweden, drie in Amerika en één in Luxemburg. Veelal voor de dressuursport, maar springen kunnen ze ook. Zo behaalden twee hengsten uit die lijn een 8 voor springen op het verrichtingsonderzoek en van de week sprong er hier nog één heel gemakkelijk over een hek van 1,10 meter toen ik de beregeningsinstallatie aanzette.”

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1677199665743931&set=pcb.1677199729077258&type=3&theater

Lees hier meer over Goldwind Empire’s Bride (Bright)