Twee zeges voor Goldwind’s Empire’s Bride op Subtop-debuut

0
2218
Goldwind's Empire's Bride (v. Orchard Red Prince) zegevierde twee keer in het ZZ-zwaar met Bente van Kernebeek

Met haar elfjarige NWR-merrie Goldwind’s Empire’s Bride (v. Orchard Red Prince) zegevierde Bente van Kernebeek afgelopen weekend tot twee keer toe tijdens haar Subtop-debuut klasse ZZ-Zwaar. “Wat een topper is het hè! En dat voor een pony tussen de paarden”, mailde ze Bride’s fokker Anton ter Bogt na afloop.

Bente van Kernebeek won twee ZZ-Zwaar-proeven met Bright – zoals ze de zilverappel bruine merrie noemt – op CH Eext op 1 juni met 64,29% en 62,79%. “Een sprookje”, vertelt Anton ter Bogt licht geëmotioneerd aan de telefoon.

Uit Goldwind Empire’s First Lady

Ter Bogt fokte Goldwind’s Empire’s Bride (v. Orchard Red Prince) uit de elite, prestatiemerrie Goldwind Empire’s First Lady (v. Leuns Veld’s Elegant), die op haar beurt de kroon, preferente, sportmerrie Jenny (Tetworth Crimson Lake x El Kafif ox) als moeder heeft.

First Lady bracht maar liefst 18 bij het Welsh Stamboek geregistreerde nakomelingen. Onder meer de Verona’s Bo-Gi-nazaten, kroonmerrie Goldwind Empire’s Choice en stamboekhengst Goldwind Empire’s Design, twee stermerries, een aangewezen hengst en een tweede bezichtigingshengst.

Goede sportpony’s

“Veel van First Lady’s nakomelingen doen het ook heel goed in de sport. Ik probeer ze allemaal te volgen”, zegt Anton ter Bogt. “Dat Bride het zo goed doet, daar word ik wel wat emotioneel van en ik denk dan meteen terug aan toen ze vijf jaar was.”

Hij vervolgt: “Nadat Bride als vierjarige een veulen kreeg van Nia Domo’s Bolero, kreeg ik haar dat jaar niet meer drachtig. Omdat we hier genoeg pony’s hebben, besloot ik haar onder het zadel te laten beleren en te verkopen. Ik verkocht haar aan een amazone. Die viel er vervolgens thuis van af en haar vader dreigde met een rechtzaak als ik de pony niet terug wilde nemen.”

“Dat doet je wel wat. Toen ze de merrie kwam proberen heb ik wel gezegd dat ze het rustig aan moest doen, omdat het een jonge merrie was. Het proefrijden ging goed en ze wilden de pony meteen mee naar huis nemen. Dat de pony niet goed was, kon ik me niet voorstellen. Ik selecteer hengsten juist uit op karakter, omdat ze in de meeste gevallen bij kinderen terecht komen om op te rijden.”

‘Echt super dat ze zo terecht gekomen is’

“Ik heb toen nog wel bemiddeld en de merrie is uiteindelijk aan de toen veertienjarige Bente verkocht. Zij was er van begin af aan erg blij en succesvol mee, eerst bij de pony’s. Daar ben ik zo blij mee! En dat ze het dan nu zo goed doet tussen de paarden, dat is net een sprookje! Echt super dat ze zo terecht gekomen is”, besluit Anton ter Bogt.

De Hoefslag interviewde Bente van Kernebeek: lees het interview hier

Bron: NWPCS