Tweede Welsh Pony & Cob magazine van 2020 is uit

0
2883
Cover Welsh Pony en cob Magazine 2 -april 2020

De tweede editie van het Welsh Pony & Cob magazine is uit. Daarin wordt onder meer de nieuwe jaargang stamboekhengsten en aangewezen NWR-hengsten uitgebreid besproken. Ook staan er interviews in met gepassioneerde Welshfokkers.

Theo ten Brinke interviewde Marinus van Dam en Gerard van Mill. Op de nieuwjaarsreceptie werd van hen afcheid genomen als Rijtechnische Commissie-lid / jurylid. Net voor het ter perse gaan van het magazine ontvingen we het droeve bericht van het overlijden van Marinus van Dam op 2 april. Zijn laatste woorden in het interview, houdende de intentie om het stamboek met genoegen te blijven volgen, mochten helaas niet bewaarheid worden. Lees hier het in memoriam

Goldwind Empire’s First Lady

De merrie Goldwind Empire’s First Lady is een wel heel bijzondere vertegenwoordigster van de Sectie NWR. Haar trotse fokker en eigenaar is Anton ter Bogt. Hij bracht haar als driejarige naar de keuring. “Daar kreeg ik het advies de merrie in te zetten voor de sport, voor de fokkerij zou zij niet geschikt zijn. Nou, het tegendeel blijkt. Ze is nu een elite-prestatiemerrie”, vertelt hij in het interview dat hij gaf aan Jan S. Jukema.

Hypoallergene Welsh Partbreds

Er zijn veel mensen die een allergie hebben voor paarden en toch graag willen rijden. Tom en Masja Mooren van Stal Heavenlysmile fokken hypoallergene Welsh Partbreds. Anja Rozema vroeg ze naar het hoe en waarom en dit interview is te lezen in deze editie van het magazine.

Predicaatpony’s

Ook zijn er onlangs weer een heleboel predicaten aangevraagd bij de Welshpony’s. We noemen ze hieronder bij naam en in het magazine is dit aangevuld met foto’s en gegevens.

Preferent:

 • Aafke H
 • Beukenhof’s Wilma
 • Shamrock Clever Cherrise
 • Starwin’s Jolijn
 • Veenstra’s Anita
 • Warmtebron’s Loddy-Lo
 • Wildzang’s Golden Dream

Sport

 • Bijsterhof’s Vivaldi
 • Boxberger Aberlaine
 • Brouwershaven’s Leonie
 • De Goede Ree’s Iris
 • Heros
 • Lively Lady
 • Waxwing Penny Guy

Elite

 • Kooihuster Setske
 • Leuns Veld’s Oriënta

Dit en meer dus in de April-editie van het Welsh Pony & Cob magazine. Bent u lid, maar heeft u het magazine nog niet ontvangen? Mail dit dan naar administratie@mediaprimair.nl