In memoriam: Marinus van Dam

0
1912
Marinus van Dam

Op 2 april j.l. is Marinus van Dam overleden, in de leeftijd van 76 jaar. Tot en met afgelopen jaar had Marinus gedurende vele jaren zitting in de Rijtechnische Commissie en was hij actief als jurylid gebruiksrubrieken. Hij jureerde de zadel- en aangespannen rubrieken op de regionale en nationale keuringen en tijdens de IBOP en maakte ook tal van jaren deel uit van de Verrichtingsjury tijdens het NWR verrichtingsonderzoek. Van meet af aan was Marinus eveneens nauw betrokken bij de organisatie van de Sportdagen, die zeker een speciaal plekje in zijn hart hadden, bij de Divoza Cup en de Welsh Cup. Een uiterst aimabel mens, een waar liefhebber en vakman, wars van allures. Een man van de praktijk ook, die van aanpakken wist en hield, en over een groot netwerk beschikte. Marinus van Dam stond altijd voor een ieder klaar. Een man waarop we konden bouwen, altijd op konden rekenen. Hij heeft veel voor ons stamboek betekend. We zullen hem zeer missen.

TtB