Antwoord op vragen omtrent longeren op CHK

0
1585
longeren hengstenkeuring chk

Naar aanleiding van het reeds geplaatste protocol voor het longeren tijdens de komende CHK voor nieuw te keuren NWR en WPBR hengsten aangewezen voor de 2e bezichtiging zijn er een aantal vragen gerezen die we graag nog even onder de aandacht brengen zodat een ieder hiernaar kan handelen.

  1. De begeleider moet correct gekleed zijn, hiermee word bedoeld in het wit.
  2. Als onderlegger voor de longeersingel zijn toegestaan een dubbelgevouwen shabrak of bontje.
  3. Het longeren vind plaats door één begeleider, waarbij het toegestaan is om bij het aankoppelen van de bijzet hulp te krijgen van een 2e begeleider.

De reden dat er tussen alle beoordelingen van de hengsten (tonen aan de hand, tonen op het harde, longeren) iedere keer een pauze zit is om de hengsten, zoveel als mogelijk, de onderdelen in alle rust te laten uitvoeren.