IBOP 30 november op Nationaal Hipppisch Centrum in Ermelo

0
1389
ibop

De jaarlijkse IBOP wordt gehouden op zaterdag 30 november 2019 op het Nationaal Hippisch Centrum (NHC) in Ermelo. Aanmelden kan t/m 12 november.

Is uw pony op de Centrale Keuring aangewezen voor het ‘KEUR’ predicaat, dan kan dit omgezet worden in naar het ‘KROON’ predicaat mits er minimaal een B premie behaald wordt in de men- of rijproef van de IBOP.

De proefjes en voorwaarden kunt u opvragen bij het stamboek kantoor of hier downloaden, echter geeft u uw pony op dan ontvangt u automatisch de voorwaarden en proefjes.

Aanlegtest

De IBOP is een aanlegtest voor de (jongere) pony. Door middel van een eenvoudige proef wordt de aanleg van de pony voor de sport getest. Een pony kan de IBOP onder het zadel of aangespannen afleggen. Als wordt gekozen om de pony onder het zadel deel te laten nemen, dan moet deze een dressuurproefje laten zien en een aantal hindernissen springen. Dit hindernisproefje bestaat uit twee lijntjes die beide gesprongen dienen te worden.

Wordt de pony voorgesteld in de aangespannen proef, dan wordt zowel een menproef als een vaardigheidsproef gevraagd. De vaardigheidsproef is een parcours met tien verplichte doorgangen, negen met kegels en één opgebouwd uit hindernissen.

Vaardigheidsproef

Nieuw is dat het mennen nu ook een vaardigheidsproef erbij heeft, en dat bij zowel de dressuur- als springproef onder het zadel nu meerdere pony’s in de baan zullen zijn. Dit laatste om wat meer rust te creëren, tevens zal er tijdens de springproef een commissielid in de baan zijn om aanwijzingen te geven. En na de dressuurproef zal de jury nog wat losse onderdelen per combinatie vragen om de basisgangen, werkwilligheid etc. nog beter te kunnen beoordelen.

Vanaf 3 jaar

Uiteraard kunnen alle pony’s, niet alleen die aangewezen zijn voor het ‘KEUR’ predicaat, deelnemen. De minimale leeftijd van de pony’s is 3 jaar vanaf 1 oktober voor zowel deelname aan de rij- als aan de aangespannen proef.