CMK: Maud Leeuwis eerste Kampioen Jonge Voorbrengers

0
1559
Maud Leeuwis en Sarum Cherry Blossom

Evenals bij de gebruiksrubrieken werd er op de Centrale Merriekeuring op zaterdag 17 augustus in Kootwijk ook een nationaal kampioenschap Jonge Voorbrengers gehouden. Maud Leeuwis stelde Sarum Cherry Blossom van Gerrit en Leny van Beek mooi voor en verdiende de titel Kampioen Jonge Voorbrengers.

Evenals bij de gebruiksrubrieken waren Marc en Anita Aerts van de Voermanhof Stud uit België de juryleden. De kampioen en de reservekampioen kregen van hen een mooi gegraveerde pen.

Maud en Cherry Blossom bleven eerst de vier overige deelnemers voor in de rubriek vier- tot en met zevenjarige Jonge Voorbrengers.

Sharona van der Heiden

De reservekampioen kwam uit de rubriek twaalf- tot en met zestienjarige Jonge Voorbrengers. Sharona van der Heiden verdiende deze titel met Dabernon Meghan.

Anwen Zoet

In de rubriek acht- tot en met elfjarige Jonge Voorbrengers kwam Anwen Zoet bovenaan met Ysselvliedts Hello Goldstar met wie ze dezelfde middag ook Algemeen Gebruikskampioen werd.

Een uitgebreid verslag van de jonge voorbrengers-rubrieken op de Centrale Merriekeuring verschijnt in het Welsh Pony & Cob Magazine

Alle CMK-uitslagen vind je hier (klik)