CMK: Anwen Zoet eerste Algemeen Gebruikskampioen

0
1621
Anwen Zoet met Ysselvliedts Hello Goldstar

Voor het eerst werden er op zaterdag 17 augustus in Kootwijk gebruikskampioenschappen gehouden op de Centrale merriekeuring. Nadat Anwen Zoet met Ysselvliedts Hello Goldstar ’s ochtends op kop kwam in een mooie rubriek First Ridden, mocht ze ’s middags opstellen als Mini Kampioen en even later als Algemeen Gebruikskampioen.

Marc en Anita Aerts van de Voermanhof Stud uit het Belgische Putte waren de juryleden op deze keuring. Voor de kampioenen van de gebruiksrubrieken sponsorden zij mooi gegraveerde pennen.

De nieuwe opzet van de gebruiksrubrieken konden rekenen op veel deelname. De juryleden kregen de op de Regionale keuringen geselecteerde gebruikers vlot aangereikt door organisator Denise Methorst en ringmeester Dick Hols en jureerden vlot, waardoor het zeer drukke programma binnen de tijdslimiet afgewerkt kon worden.

Emma en Towy

Naast Anwen en Hello Goldstar werden Emma van der Burg en de Welsh Cob-hengst Flowergirl’s Towy opgesteld als Reserve Algemeen Gebruikskampioen. Even daarvoor waren ze al gehuldigd als Kampioen Rijrubrieken en in het ochtendprogramma kwamen ze op kop van de rijrubriek sectie D met volwassen amazones.

Het kopnummer van de Leading Rein, Juline Scheltinga met Sarum Cherry Blossom, werd Reserve Mini Champion en Yvette Zoet pakte de titel Reserve Kampioen Rijrubrieken met de Sectie A stamboekhengst Heniarth Scheckter die ze ’s ochtends in de rijrubriek sectie A met volwassen amazones had voorgesteld.

Ellen en Red Fox

Kopnummer van de rubriek Bestgaande Menpony, Ellen Wijdeness en Wrentnall Red Fox wisten het Kampioenschap Aanspanningen op naam te zetten, terwijl de nummers twee uit deze rubriek, Thea Tacoma met Oldenzijlster Banker, hier de reservetitel verdienden.

Overige kopnummers

Shamrocklake Heart of Stone werd met Andries de Geus aan de leidsels op kop geplaatst in de rubriek Bestgaande tuigpony’s. Het tweespan High Flown’s Roemer en Ramon wonnen met Emmalie van Welie de rubriek Bestgaande menpony’s dubbelspan.

Starwin’s Floris kwam onder het zadel van Yoostje Kruyt op kop in de rijrubriek sectie NWR en Heidehof’s Alina won dezelfde rubriek maar dan met een volwassen amazone, namelijk Tryntsje Van Gosliga.

Iscar won met zijn amazone Xanthe Daniëlse de Rijrubriek sectie Welsh Partbred. Ysselvliedts Be A Miracle en Eva ter Haar kwamen op kop in de Rijrubriek sectie A, Hambroek’s Rachel en Djoa Plak wonnen de Rijrubriek sectie B en Popsters Rosa-Blanca met Floor Hahn de Rijrubriek sectie C.

Een uitgebreid verslag van de gebruiksrubrieken op de Centrale Merriekeuring verschijnt in het Welsh Pony & Cob Magazine

Alle CMK-uitslagen vind je hier (klik)