Centrale merriekeuring 2019: dagprogramma, deelnemers en plattegrond

0
1946
Oostdijk's Dancing Queen: Dagkampioen op de Centrale merriekeuring 2018.

De Centrale merriekeuring in jubileumjaar 2019 staat voor de deur en heeft een mooi programma. Op zaterdag 17 augustus is het zover. Deelnemers- en bezoekersinformatie staat inmiddels online.

Er was mooie kwaliteit Welsh pony’s op de Regionale keuringen en dit heeft als resultaat dat maar liefst 60% van de pony’s is doorverwezen naar de CMK; 389 nummers in totaal.

Vanwege dit grote aantal deelnemers is het belangrijk dat er een vlotte doorloop is. Zo dienen deelnemers op tijd bij de ring aanwezig te zijn. Bovendien kan de volgende deelnemer de ring in tijdens het tweede rondje draf van de voorganger.

Showprogramma

Naast de keuringen aan de hand, de gebruiksrubrieken en de Divoza- en Welsh Cup is er een showprogramma vanwege het 60-jarig jubileum van het Welsh Stamboek (NWPCS). Op allerlei manieren verschijnen Welshpony’s aan de hand, onder het zadel en aangespannen ten tonele. En ook is er dit jaar op de merriekeuring een rol weg gelegd voor een aantal stamboekhengsten.

Vijf fokgroepen

Noemenswaardig is dat de mooie rubriek Fokgroepen maar liefst vijf deelnemende groepen kent. Zij mogen om 14.00 uur direct in de hoofdring te verschijnen. Eerst worden twee sectie A groepen verwacht, dan twee sectie B groepen en dan de NWR groep. Aansluitend is het kampioenschap voor de drie beste fokgroepen.

Catalogusvolgorde

Alle rubrieken gaan op catalogusvolgorde met uitzondering van de fokgroepen.

Natuurlijk zijn er de gebruikelijke kampioenschappen per sectie en het Algemeen Dagkampioenschap en reserve dagkampioenschap. Welke pony volgt de dagkampioen van vorig jaar, Oostdijk’s Dancing Queen, op? Van het dagkampioenschap wordt een extra spetterend feestje gemaakt, speciaal vanwege het jubileum!

Nieuwe trofeeën

Bovendien zijn er dit jaar nieuwe kampioenstitels te verdienen. Zo maken deelnemers aan de gebruiksrubrieken voor het eerst in de NWPCS-geschiedenis kans op een kampioenstitel en ook voor de Beste ruin nationaal ligt een trofee klaar. Daarnaast zijn alle kampioenschappen aan de hand uitgebreid met een reservekampioenschap.

Informatie

Voor het dagprogramma, de deelnemerslijst, de plattegrond en overige informatie verwijzen we u naar de pagina Centrale merriekeuring (klik hier).