Royal Welsh: Kampioenstitels voor Potteries Simon, Ysselvliedts Nushki en Sunstars Contador

0
1671
Potteries Simon reserve male champion

De Royal Welsh Agricultural Show (RWAS) 2019 vond deze week, van maandag 22 t/m donderdag 25 juli plaats op de Royal Welsh Showground in Builth Wells, Wales. Onder de vele ‘Nederlandse successen’, onder meer die van Potteries Simon, Ysselvliedts Nushki en Sunstars Contador die ieder een (reserve) kampioenstitel verdienden

Het evenement kon rekenen op veel ‘overseas’ bezoekers en zeker ook een behoorlijk aantal deelnemers van de andere kant van de ‘plas’. Er werden successen behaald door Nederlandse deelnemers, Nederlands gefokte pony’sen nakomelingen van Nederlandse pony’s.

Vivian Hesen plaatste iedere dag een Facebookbericht over deze successen op haar pagina: Vivian Hesen Fotografie, uiteraard inclusief foto’s. Onderstaand de door haar verzamelde resultaten.

Maandag

Geen top tien plaatsen op maandag voor de ‘Nederlanders’, maar toch noemenswaardige prestaties. Als eerste kwam de in Nederland gefokte Cunera William Ap Lloyd in de baan in de rubriek ‘ridden’ Welsh Cob ruinen. De ruin gaf een mooie show en mocht na de eerste selectie door de jury binnen blijven voor verdere inspectie.

Marit Timmermans met de NWPCS stamboekhengst Foryd Daniel

Vervolgens kwamen Marit Timmermans en Emma van der Burg in de baan met hun Welsh Cob-hengsten Foryd Daniel en Flowergirls Towy. Ook zij gaven een mooie presentatie en mochten beiden binnen blijven voor verdere inspectie. (Lees ook: RWAS-debuut Emma van der Burg: ‘Onbeschrijfelijk, echt heel gaaf’)

Dinsdag

Op de dinsdag waren er wel top 10-plaatsingen voor Nederlanders, Nederlands gefokte pony’s en/of nakomelingen van Nederlandse pony’s.

Zo was er een 7e plek voor de sectie A-merrie Real Surprise SV van en met Daan Voets. De keurmerrie was onlangs nog reserve dagkampioen in Putten. Een prachtige verschijning met een ietwat gespannen Daan. De merrie gaf een mooi showtje weg in draf en wist ook de aandacht van de jury te trekken.

Real Surprise SV

Eveneens in deze rubriek, niet-zogende merries van 8 jaar en ouder, verschenen Tamevalley Tabitha (v. Highflown Japhet) en Sarum Rippling Rose (v. Vechtzichts Hywel). Ook zij bleven niet onverdienstelijk met een 5e en 11e plaats.

In de rubriek zogende merries 4 tot 7 jaar oud werden Sunwillow Titania (v. Langevoren Reuben) en Shamrocklake Royal Chilean respectievelijk 7e en 8e.

Ook in de rubriek zogende merries ouder dan 8 jaar zijn er weer successen te beschrijven. Op de 3e plaats mocht opstellen Tamevalley Sara (v. Highflowns Japhet) en op de 4e plaats de succesvolle Shamrocklake Royal Charikila.

De merrieveulens van Shamrocklake Royal Chilean en Shamrocklake Royal Charikila werden ook nog voor ons getoond en werden beloond met een 5e en 7e plaats.

Potteries Simon ‘vliegt’ naar tweede plek

Twee Nederlandse sectie A-hengsten betreden met veel spektakel de baan om de strijd aan te gaan met alle andere deelnemers in de rubriek 4- tot en met 7-jarige hengsten. Stamboekhengst Potteries Simon vliegt door de baan en vanuit de tribune stijgt het gejuich op. Onder luide aanmoedigingen verkrijgt Potteries Simon de tweede plaats.

Ook Hoekhorst Example zet zijn beste beentje voor en eindigt op de 8e plaats.

Bij de 8 jaar en oudere hengsten wederom een Highflowns Japhet- nakomeling, namelijk Tamevalley Tigga. Na een uitvoerige inspectie en veel geduld zien we deze hengst als 3e opstellen.

Woensdag

In de sectie A en B op woensdag weer verschillende successen voor Nederlandse verschijningen, of met een Nederlands tintje.

Nakomelingen Powys Sprite

In de sectie A jaarlinghengsten kwamen twee zonen van Powys Sprite in actie. Op de 2e plaats mocht opstellen Glebedale Jumanji en de 6e plaats was voor Glebedale Silverdot.

Bij de jaarling merries en ruinen sectie A kwamen eveneens twee afstammelingen van Nederlandse hengsten de baan in. Hierbij was wederom een tweede plaats voor een Glebedale pony, namelijk Glebedale Sancerre (v. Powys Sprite). De zevende plaats was voor Ceulan Ceinwen (v. Ysselvliedts High-wood).

Noaberhoeve Clinton

In de rubriek driejarige hengsten werd Noaberhoeve Clinton (v. Nantdywyll Penaig) van de familie Schulenburg een mooie derde plaats toegewezen.

Ysselvliedts Nodawl (s. Egoes Pickle-O) schopte het tot de laatste vijf die mochten overdraven. helaas werd hij koliekerig en heeft na een mooie individuele show alsnog de baan verlaten. Gelukkig gaat het weer goed met Nodawl.

De driejarige merries en ruinen kwamen hierna de ring in. In de laatste reguliere rubriek was de merrie Vughterheide Sweet Georgia of the South (v. Ilsyn George O’r North) van Peter en Eveline Wijfelaars in actie. Zij werd beloond met een achtste plaats.

Door de prestaties van Potteries Simon tijdens de hengstenrubriek 4 tot 7 jaar van dinsdag, mocht hij op woensdag terug komen voor het male championship. Zoals we van deze hengst wel gewend zijn vloog hij met de nodige aanmoedigingen de baan door. En niet onverdienstelijk! Potteries Simon werd reserve male champion!

In de sectie B kwam bij de jaarling hengsten een Cadlanvalley-pony binnen, helaas staat de naam van deze pony niet in de catalogus. Maar deze pony komt uit Shamrocklake Irish Cornflower. Deze hengst werd beloond met een 8e plaats.

Eveneens in de sectie B wist de 3-jarige Heniart Arietta (s. Steehorst Kyro) het reserve jeugdkampioenschap binnen te slepen.

Bij de ridden section a heeft Ysselvliedts Nushki een knappe 1e plaats behaald en werd vervolgens champion ridden section A.

Ysselvliedts Nuski

Donderdag

In de rubriek vier jaar en oudere sectie B-hengsten wist de NWPCS goedgekeurde hengst Adagio de l’Aurore (v. Heniarth Wood-wind) van Ingrid Delaitre er met een tweede plaats vandoor te gaan. Eveneens in deze rubriek een Nederlands succes met Jordy Plender en de stamboekhengst Maarlen’s Romeo (v. Rondo’s Gentleman). Hij kreeg de 5e plaats toebedeeld.

Maarlens Romeo

Ook in de sectie C kwam een in Nederland goedgekeurde hengst ten tonele. Dycot Equility (v. Cargarsar Silver Shadow) wist in een sterke groep de vierde plaats te bemachtigen.

In de Mountain & Moorland ridden section A wist Sunstars Contador (v. Blanche Grandee) de winst te pakken. Vervolgens werd hij ook nog beste ridden sectie A & B en mag hij in oktober naar de Horse of the Year Show. Ysselvliedts Nushki (v. Heniarth Quinnell) werd een 5e plaats toe bedeeld.

Sunstars Contador

Bron: Vivian Hesen Fotografie

Klik hier voor de Facebookpagina van Vivian Hesen Fotografie

Foutje ontdekt of een andere aanvulling en/of opmerking? E-mail dat dan naar webredactie.nwpcs@gmail.com. Alvast bedankt!