RWAS-debuut Emma van der Burg: ‘Onbeschrijfelijk, echt heel gaaf’

0
1860
Emma van der Burg met Flowergirls Towy en fokker Jos Elskamp in de 'Main Ring' op de Royal Welsh Showground. Foto: Denise Methorst

Na maanden van voorbereiding maakte Emma van der Burg met de Welsh Cob-hengst Flowergirls Towy gisteren haar debuut op the Royal Welsh Agricultural Show (RWAS). “Niet te beschrijven. Echt heel gaaf”, zegt ze als we haar een dag later vragen hoe het voelde om in de ‘Main Ring’ te rijden.

Samen met Marit Timmermans en de stamboekhengst Foryd Daniël ging Emma het avontuur aan. Met hun Cob-hengsten namen ze vorige week de boot naar Engeland en reisden vervolgens door naar Wales om daar op het heilige Welsh-gras uit te komen in de ridden class voor Welsh Cob hengsten. Op donderdag zadelen ze Towy en Daniël wederom voor twee rubrieken.

Voor Emma was het rijden op de RWAS gisteren een debuut. Marit betrad al vaker met Welsh Pony’s en Cobs de ‘Main Ring’ op de Royal Welsh Showground.

Dromen komen uit

“We did it!! Wow, wat een onbeschrijfelijk gevoel om in de Main Ring te rijden. We mochten er in blijven en reden een fantastische rit. De gastruiter zag er heel tevreden uit op hem. Hij had ook goede cijfers voor zijn bouw. Ik ben super trots op Flowergirls Towy. Dankjewel jongen, dat je mijn dromen hebt doen uitkomen. Ook mijn vriendin Marit en Daniël hebben het heel goed gedaan; gefeliciteerd. Donderdag gaan we er weer voor. Een speciaal dankjewel aan Jos and Berthy Elskamp voor het fokken van Towy en het support om dit allemaal te kunnen doen!”, beschrijft Emma haar gevoel.

Fotoverslag dag 1 door Vivian Hesen

Handige links

➡️ Livestream: http://www.rwas.wales/s4c/
➡️ programma: http://www.rwas.wales/whats-on/
➡️ Facebookpagina: https://www.facebook.com/RoyalWelshAgriculturalSociety/

Bron: NWPCS