CHK 2019: Machtige Woldberg’s Rossini Algemeen Dagkampioen

0
611
Woldberg's Rossini. Foto: Vivian Hesen
Woldberg's Rossini. Foto: Vivian Hesen

De kersverse Welsh sectie B stamboekhengst Woldberg’s Rossini werd aan het einde van twee dagen Centrale hengstenkeuring in Ermelo uitgeroepen tot Algemeen Dagkampioen. Titelverdediger Fronarth Defoe werd reserve-dagkampioen.

Zesjarige blikvanger Woldberg’s Rossini (Boston Bonaparte x Linde Hoeve’s Sebastiaan) stond er voortreffelijk voor en toonde krachtige en ruime bewegingen met veel souplesse. Fokker Kees Morren is verheugd. Hij en Marcel Jansen brachten de hengst als driejarige ook al voor, maar toen schopte hij het niet ver. “Dat was ook geheel terecht”, zegt Morren. “Toen is hij voordien heel erg ziek geweest en stond hij er gewoon niet. Achteraf hadden we hem toen misschien niet voor moeten brengen. Marcel heeft Rossini twee jaar gehuurd en het heeft hem bijna twee jaar gekost om hem er weer helemaal bovenop te krijgen.”

Stralend middelpunt

In oktober kwam Rossini weer terug bij zijn fokker die hem vervolgens klaarmaakte voor de hengstenkeuring. En op die keuring stond Rossini er en hoe!? Als stralend middelpunt liet de machtige voshengst zich als koning van de Centrale hengstenkeuring 2019 kronen. “Het was een geweldige dag!”, geniet Morren.

Reservekampioen werd de zwarte Welsh sectie C-hengst Fronarth Defoe (Fronarth Ginola x Fronarth Glyndwr).

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor alle kampioenen

Lees hier alles over de hengstenkeuring

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here