CHK 2019: Familie Dijkstra Fokker van het Jaar en meer successen

0
1195
Familie Dijkstra van Stal Oldenzijl Fokker van het Jaar 2019
Fokker van het Jaar: Familie Dijkstra (v.l.n.r. Anneke, Jaap, Marjan, Jouke en Menno) van Stal Oldenzijl. Foto: Vivian Hesen

Tijdens het ochtendprogramma van de Centrale hengstenkeuring op zaterdag 9 februari 2019 kon het publiek Jonker’s Jayden zijn titel als NWR sectiekampioen zien prolongeren. De even daarvoor in het stamboek ingeschreven zesjarige Woldberg’s Rossini werd kampioen sectie B en de gehele familie Dijkstra van Stal Oldenzijl werd geëerd als Fokker van het Jaar.

NWR

Na de keuring van de stamboekhengsten sectie B, A, C, D en Welsh Partbred, was het de beurt aan de NWR-stamboekhengsten. Het sectiekampioenschap was net als vorig jaar voor Jonker’s Jayden. Reservekampioen werd Nieuwmoed’s Mister Right.

Sectie B

Er werden maar liefst dertien nieuwe sectie B-hengsten ingeschreven, waarvan elf driejarigen en twee ouderen. Paralels Anne werd op kop geplaatst bij de driejarigen en de latere sectiekampioen Woldberg’s Rossini stond eerste bij de ouderen.

Stal Oldenzijl

De voltallige familie Dijkstra van Stal Oldenzijl werd door bestuurslid Louis Roeters de ring binnen geroepen. Zij werden geëerd als Fokker van het Jaar en op drie aanspanningen de ring rond gereden in een ereronde. In het Welsh Pony & Cob Magazine uiteraard meer over deze succesvolle en toegewijde familie.

Vervolgens werd Ben Berst geëerd. De man die bij veel hengstenkeuringsbezoekers bekend is als kaartjesverkoper, is al 28 jaar als vrijwilliger betrokken bij het stamboek.

Huldiging vrijwilliger Ben Berst. Foto: Vivian Hesen

In het middagprogramma komen de overige rubrieken aan bod.

Lees hier alles over de Centrale hengstenkeuring

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here