CHK: Duidelijkheid omtrent kledingvoorschriften voorbrengers

0
1862
hengstenkeuring

In de onderstaande officiële mededeling verschaft het NWPCS bestuur duidelijkheid omtrent de kledingvoorschriften voor voorbrengers op de Centrale Hengstenkeuring.

Beste fokkers, eigenaren, voortbrengers, begeleiders en andere belanghebbende aan de CHK 2019,

Gedeelte uit het vraagprogramma Centrale Hengsten Keuring (CHK) 2019

De begeleiding van de hengst en kledingvoorschriften:

De begeleiders van de hengsten dienen correct gekleed in volledig wit tenue in de keuringsbaan te verschijnen. Bij de individuele presentatie van de hengst is een tweede begeleider, eveneens in volledig wit tenue, toegestaan, maar niet bij het rondstappen in de groep. Binnen de keuringsbaan is een zweepje met een maximum lengte van 75 cm óf een klein rammeldoosje (dus géén plastic flessen en dergelijke) toegestaan. Andere hulpmiddelen zijn verboden.

Wij willen, gezien wat onduidelijkheden en tegenstrijdigheden in de brief aan de CHK deelnemers en het vraagprogramma van de CHK, duidelijkheid verschaffen aangaande de kledingvoorschriften.

Reclame uitingen

Reclame uitingen en het plaatsen van stalnamen op de kleding is TOEGESTAAN mits het er gedistingeerd opstaat.

Op de voorkant van een blouse, trui of T-shirt is het toegestaan om op borstzakhoogte een kleine reclame of een stalnaam te dragen alsook op een stropdas. Op de rugzijde van een blouse, trui of T-shirt mag ook reclame of de stalnaam gedragen worden.

Volledig wit tenue

Het tenue moet verder volledig wit zijn, dus een van mouwen voorzien wit T-shirt, blouse of trui. Hier overheen mag een witte bodywarmer, wit vest of witte jas gedragen worden, gilletjes in een andere kleur dan geheel wit is NIET toegestaan. Ook de broek, voorzien van lange pijpen of rok tot over de knie, moet volledig wit zijn zonder reclame uitingen, naamsaanduidingen of sierlijke stiksels.

Schoeisel mag in alle gedistingeerde kleuren gedragen worden zoals wit, grijs, zwart, bruin of donkerblauw. De kleuren schoeisel die absoluut NIET zijn toegestaan zijn alle fluorescerende kleuren en alle ander opvallende kleuren zoals bijvoorbeeld, rood, helblauw, geel, groen, roze etc.

Naleving regels

De ringmeester(s) zal toezien op naleving van deze regels en indien nodig bij niet correct geklede begeleiders hen de toegang tot de ring ontzeggen.

Het NWPCS hoofdbestuur

Lees hier alles over de Centrale Hengstenkeuring

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in