114 nieuw te keuren hengsten aangemeld voor CHK 2019

0
2581
Pippin's Pride A.T.
Van Pippin's Pride A.T. worden vijf nieuw te keuren NWR-zonen in de baan verwacht.

Voor de eerste bezichtiging van de Centrale Hengstenkeuring op 8 februari 2019 in Ermelo zijn 114 hengsten aangemeld. De sectie B is hierbij het meest vertegenwoordigd met 37 hengsten. De NWR volgt met 35 hengsten. Voor de sectie A zijn 29 hengsten aangemeld en er worden op vrijdag 7 Welsh Partbreds in de keuringsbaan verwacht. Voor de secties C en D zijn respectievelijk twee en vier hengsten aangemeld.

Sectie A

In de sectie A maken 24 driejarige en vijf oudere hengsten hun opwachting in de eerste bezichtiging. Van Heniarth Yesteryear, Lacy Buzbee, Nicton Carreg en Vechtzicht’s Hywel en Ysselvliedt’s High-Wood komen ieder twee hengsten in de baan. Hywel is bovendien één keer de moedersvader van een hengst.

Sectie B

De sectie B juryleden krijgen op vrijdag 33 driejarige en vier oudere hengsten ter beoordeling. Van Nilantshoeve’s Zippo, Thistledown Calon Lan en Woldberg’s Vivaldi zijn ieder drie nakomelingen opgegeven. Linde Hoeve’s Sebastiaan (4), Den Bramel’s Rio (3) en ‘t Hogeland’s Ferdinand (3) zijn goed vertegenwoordigd als moedersvader.

Sectie C en D

De Welsh sectie C’s en de Welsh Cobs worden vertegenwoordigd door in iedere sectie één driejarige. Bovendien komen er drie oudere sectie D-hengsten in de ring en één oudere sectie C-hengst. Beide driejarigen zijn in Nederland gefokt.

WPBR

Zeven driejarige Welsh Partbreds zijn opgegeven voor de eerste bezichtiging. Leuns Veld’s Lord is in twee gevallen de vader en in twee gevallen de moedersvader. De inmiddels 23-jarige Leuns Veld’s Lord (v. Vita Nova’s Celesto) van de Zweedse eigenaresse Karin Levin Angergård komt bovendien zelf in de baan op de hengstenkeuring tussen de nieuw te keuren vierjarige en oudere NWR-hengsten.

NWR

In totaal zijn er 31 nieuw te keuren driejarige en vier oudere NWR-hengsten aangemeld. Pippin’s Pride A.T. is de top-aanvoerder met vijf nakomelingen. Ook van Nia Domo’s Bolero worden vijf nakomelingen verwacht, waarvan één bij de Welsh Partbreds. Jonker’s Jayden en Speyksbosch Dickens staan te boek als de vaders van ieder vier nieuw te keuren NWR-hengsten. Van Desperado en Bijsterhof’s Diamond Dancer worden op vrijdag ieder drie hengsten in de keuringsbaan verwacht. Eén van de zonen van Diamond Dancer is bij de Welsh Partbreds opgegeven.

Orchard Red Prince komt het meest voor als moedersvader van de nieuw te keuren hengsten. Hij komt acht keer voor als moedersvader, waarvan één keer bij de Welsh Partbreds.

Klik hier voor de lijst met Nieuw te keuren hengsten CHK 2019

Lees hier alles over de Centrale Hengstenkeuring

Dit artikel is zorgvuldig gecontroleerd vóór plaatsing. Mocht u onverhoopt toch een fout tegen zijn gekomen, dan kunt u dit e-mailen naar carrieredanielle@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in