Welsh pony’s in het tuig op het hemelvaart concours in Grootegast

0
10

Terug van weggeweest, voor de Welshliefhebbers die al wat langer mee lopen weten het wellicht nog wel. Grote aangespannen rubrieken Welsh pony’s op allerlei verschillende grote paardenevenementen. Om deze traditie weer op te pakken stond er op het hemelvaart concours in Grootegast een Welsh tuigpony rubriek uitgeschreven.

Deelnemers aan deze rubriek waren Davy Wormgoor met Amity’s Ocean King (v. Maestrir Odyssey), Henk Roel Krol met Potteries Simon (v. Lacy Jaffa) en Niena van Linschoten met Amy Queen Bee (v. Three-B Tywysog)

Onder een luid applaus van het publiek werd er gestreden voor de overwinning. De organisatie was zeer enthousiast om deze leuke afwisselende rubriek erbij te hebben op de show. De overwinning ging naar Potteries Simon, gevolgd door Amity’s Ocean King en daarna Amy Queen Bee.

De laatst genoemde is pas enkele weken betuigd en dit was hun allereerste optreden op vreemd terrein. Niena reageert “een mooie wedstrijd, en super goede ervaring voor mij en Amy, natuurlijk kan ik niet tegen die twee geweldenaren op, maar zou het meer mensen aanraden om eens mee te doen aan z’n leuke Welsh rubriek. Ik heb echt genoten.”

Een prachtige dag met veel gezelligheid en mooie paardensport.

Denk je dit vindt ik ook leuk of wil ik ook eens proberen. Dat kan, aanstaande 9 juni is er ook een Welsh tuig rubriek op het CC Diever. Opgeven kan via Emma van der Burg

Men- en tuigrubriek

De aangespannen rubrieken zijn opengesteld voor Welsh pony hengsten, merries en ruinen van alle secties van 4 jaar en ouder. De rubriek wordt beoordeeld op de manier van bewegen, inclusief gedrag, conformation en rastype. Deelnemers (rijders) aan men- en tuigrubrieken hebben op 1 januari van het showjaar de 14e verjaardag bereikt. In het geval de menner jonger is dan 18 jaar, moet deze in het rijtuig worden begeleid door iemand van 18 jaar of ouder.

Wilt u een keer deelnemen aan deze rubriek:

Deelname kan met alle Welsh Pony’s, Cobs en Welsh Part Breds met minimaal 12,5% Welsh bloed, mits geregistreerd bij een Europees erkend Welsh pony stamboek en qua registratie wordt voldaan aan de eisen van het moederstamboek kunnen inschrijven.

Verschillende rubrieken Enkelspan menpony’s en Cobs,

  • Vrijetijdsaanspanning
  • Enkelspan tuigpony’s en Cobs, concourswagen.
  • Meerspan menpony’s en Cobs, vrijetijdsaanspanning.
  • Meerspan tuigpony’s en Cobs, concourswagen/spider