Inschrijving Internationale Show geopend via MijnWelsh

0
29
overall supreme champion and reserve International Show Aken 2022 Moelgarnedd Rhosyn en Challenge Cloe

De 22ste Internationale Welsh Pony en Cob Show.
Velen van u hebben inmiddels wel vernomen dat de 22ste Internationale show op 24 en 25 augustus op het Equestrian Centre De Peelbergen in Kronenberg (L) zal gaan plaatsvinden. Het showen aan de hand vindt plaats op zaterdag en de gebruiksrurieken vinden plaats op zondag. Een show welke je absoluut niet mag missen!

In hand rubrieken

Een aantal bewezen en kwaliteitsvolle juryleden zijn aanwezig op de Internationale show, die de pony’s zullen keuren. Aan de totstandkoming van de keuze van deze juryleden is een heel Internationaal proces aan vooraf gegaan.

Juryleden:
Sectie A: Mrs. Sarah Hamer (Cwmhir stud, UK) en Mr. Lars Frandsen, Fakla stud (DK).
Sectie B: Mrs. Margaret Edwards, Nefydd stud (UK) en Mrs. Janet Murphy (Keyi stud, AUS)
Sectie C/D: Mrs. Sonia Smith, Trevallion stud (UK) en Stein Langöbren, Gnist stud
Sectie WPBR; Mr. Eric Davies, Maesmynach stud (UK) en Mrs. Ylva Lindh, Simberg stud (SWE).

Voor de jury een grote uitdaging om uit alle deelnemende pony’s aan de hand, gezamenlijk de International Overall Supreme Champion uit te kiezen. Wie weet gaat u wel met deze fantastische titel naar huis!

Gebruiksrubrieken

Er zijn aparte gebruiksrubrieken in Engelse stijl voor de jeugd, waaruit de jury hun uiteindelijke ‘Mini Performance Champion’ kiest. Onder deze gebruiksrubrieken, welke worden gejureerd door Mrs. Margaret Edwards, Nefydd stud (UK) en Mrs. Ylva Lindh, Simberg stud (SWE), vallen de rubrieken Young Handlers, Leading Rein en First Ridden.
De Young Handlers rubrieken wordt opgedeeld in twee leeftijdscategorieën. Een rubriek van 6 t/m 11 jaar en een rubriek van 12 t/m 17 jaar.
Om aan Leading Rein mee te mogen doen, geldt een minimale leeftijd van 3 jaar.
Kinderen mogen mee doen tot 8 jaar. Het is rubriek voor de allerkleinste kinderen onder het zadel. Kinderen die een beetje met hun pony kunnen stappen en draven, maar nog niet zelfstandig alleen kunnen rijden. De persoon naast de combinatie begeleidt de combinatie via een extra leidteugel welke in de linkerhand wordt vastgehouden en is bevestigd aan de neusriem van de pony. De geschiktheid als kinderpony wordt hoog in de beoordeling meegenomen. Daarnaast wordt naast de uitstraling van de pony, naar het actief meedoen van het ruitertje gekeken. In de First Ridden rubriek geldt een maximum leeftijd van 11 jaar. Tijdens de First Ridden rubriek wordt er in de groep enkel stap en draf getoond, in de individuele ronde mag er gegaloppeerd worden. Voor 12 jaar en oudere ruiters/amazones zijn er speciale junior Ridden rubrieken aanwezig.

Tekst: Saskia Schoo