CHK 2024: Voorbeschouwing Sectie D

0
74
Gwynfaes Culhwch
Gwynfaes Culhwch

Vijf sectie D hengsten gaan dit jaar de uitdaging aan en verschijnen op de CHK om te kunnen promoveren tot stamboekhengst. De deelnemers variëren in leeftijd van drie tot 10 jaar.

Allereerst de driejarige Stampingground Macho, een palomino zoon van de in Frankrijk geboren hengst Sublime Sponte, die aan vaderszijde veel Trevallion bloed voert. Moeder is de kroonmerrie Stampingground Splash, nationaal reserve sectiekampioene 2023. Haar vader is de meervoudig kampioen Gwynfaes Culhwch, die jarenlang op zeer overtuigende wijze de sire ratings in het moederland heeft aangevoerd. Culhwch is vader van o.a. de stamboekhengst Caederwen Saracen.

Bij de oudere, nieuw in te schrijven, hengsten verschijnen er twee vierjarigen in de baan. Beide bruin en gefokt op de Pennal stud in Wales, uit verschillende bloedlijnen maar waar ook weer raakvlak is. Pennal The Dutchman is een zoon van Pennal Mr. President uit de stermerrie Ilston Lady Marie. De vader van Mr. President is de bekende en succesvolle, in het moederland hoog scorende, Gwenllan Brynmor, en die onder zijn nakomelingen in Nederland b.v. de keur preferente merrie Bryncomin Brenhiness telt. Ilston Lady Marie is op latere leeftijd naar Nederland gekomen. Pennal Mr. Oliver is een zoon van Butleigh Stardust uit Pennal Lady Go Bang, dochter van Pennal Brynmor. Bij deze hengst zien we ook het bloed van Gwenllan Brynmor en Gwenllan Sam, maar dan via de moeder en zowel in haar vader- als moederlijn.

Dan de vijfjarige, valkkleurige Fjordglimt Golden Dean. In Denemarken geboren als zoon van Trevallion Golden Boy, van Trevallion Hooch. Zijn moeder is Blackrock Delyth, dochter van Soden Gwynfor en Goshenstreet Diana.

Tot slot de tienjarige zwarte Glyncoch Evogue, vader Kallistalodge Mattie, een zoon van Trevallion Jumping Jack Flash en Fronarth Falmai. De moeder van Evogue is Glansiedi Arwen Evenstar, dochter van Caenest Tywysog en Glansiedi Misty.

Een mooi gevarieerd aanbod waar de Cob liefhebbers zeker nieuwsgierig naar zullen zijn!

Geschreven door: Anja Rozema