Het stamboekkantoor, even voorstellen

0
142
Bestuur en Marjolein Neuteboom Foto: Vivian Hesen

Vanaf 1 januari worden de stamboekzaken voor het Welsh stamboek geregeld door ‘Het Stamboekkantoor” in Heteren. Marjolein Meerburg-Neuteboom is daarachter de drijvende kracht. Veel mensen binnen ons stamboek kennen haar, niet alleen vanuit haar eigen Welsh-fokkerij, maar ook onder andere als oud-secretaris van de Afdeling Midden. Ook is ze als vrijwilliger actief in een onderzoek naar de NWR-populatie.

Marjolein Neuteboom

Marjolein studeerde Dierwetenschappen in Wageningen en werkte daarna onder meer bij de vertegenwoordiging van de Europese fokkerijindustrie, bij de Stichting Zeldzame Huisdierrassen en bij het Centrum voor Genetische Bronnen, waar ze projectleider was van de dierlijke genenbank en adviseur van diverse stamboeken. 

Marjolein: “Ik ben heel gemotiveerd om al mijn opgedane kennis en ervaring in te zetten voor het Welsh stamboek. Er zijn al grote stappen gezet in de modernisering, we gaan erop inzetten om dit verder uit te rollen. Door de registratie en administratie zo efficiënt mogelijk in te richten, kunnen we de dienstverlening aan de leden verder verbeteren en de kosten in de hand houden. Door mijn ervaring binnen het stamboek weet ik ook als geen ander hoe belangrijk de samenwerking met de vele vrijwilligers is. Ook daar zullen we ondersteunen waar mogelijk. We zijn nu druk bezig met alle voorbereidingen, zodat we vanaf januari klaar staan voor de leden. Ik heb er veel zin in en vooral in de Hengstenkeuring waar we het secretariaat zullen bemensen.”

Marlies Beekhuizen

Naast Marjolein zal Marlies Beekhuizen voor het Stamboekkantoor actief zijn. Marlies heeft een achtergrond in Marketing en Communicatie en heeft de afgelopen 20 jaar bij diverse commerciële bedrijven de secretariële taken onder haar hoede gehad, zowel als leidinggevende als uitvoerend. Bij het NWPCS is ze een geheel nieuw gezicht, zelf is ze eigenaar van een NSPS-merrie en KWPN-ruin waarmee ze actief is in de mensport. De Welsh pony’s zijn haar echter niet onbekend, omdat ze zeer regelmatig bij Marjolein in de stallen te vinden is om met de Welsh pony’s te mennen.

Marlies: “Ik kijk er enorm naar uit om de leden van het Welsh stamboek vanaf januari te helpen bij de meest uiteenlopende vragen en Marjolein te ondersteunen in het toekomstproof maken van de dienstverlening. Ik ontmoet de leden graag via mail, telefoon of in persoon!”