NWR hengst Leuns Veld’s Zandro terug op Nederlandse bodem

0
241
Leuns veld's zandro
Foto: Equitaris

Ingezonden stuk

De 13-jarige NWR stamboekhengst Leuns Veld’s Zandro is terug in Nederland. De door wijlen Toon Peeters gefokte stamboekhengst werd in 2021 verkocht naar Duitsland en in datzelfde jaar ook goedgekeurd bij het Duitse paarden- en ponystamboek Weser Ems. Nu is hij terug op Nederlandse bodem en geregistreerd bij de Vanda Stud te Harderwijk. 

Zandro was als veulen nationaal kampioen en is als driejarige goedgekeurd bij het NWPCS. Hij werd geroemd om zijn mooie model, goede front en zijn correcte fundament en bewegingsafloop. Leuns Veld’s Zandro liep een succesvolle verrichting met onder andere een 8,5 voor zijn galop en een 8 voor de aanleg als dressuurpony. De hengst is voor de dekdienst aangeboden bij JK Stables, gestüt Reitland en gestüt Meyer. Zandro leverde bij het NWPCS onder andere de keurmerrie Sonja.

De bruine Zandro stamt af van de zeer succesvolle elite, prestatie, sport hengst Heitrak’s Marvin en de keur, preferente kampioensmerrie Leuns Veld’s Sabine. Sabine is ook de moeder van o.a. de goedgekeurde hengsten Leuns Veld’s Xanthos en Leuns Veld’s Winston jr. 

Leuns Veld’s Zandro zal een carrière switch gaan maken en ingezet gaan worden in de sport. 

door: Frederike Snel – van Daalen

Foto: Equitaris