WK Paramennen: ‘Wat een week’ voor Josien de Boer

0
49
Josien de Boer met Zodie Mijn Grensjuweel. WK Paramennen 2023. Foto: Theo ten Brinke
Josien de Boer met Zodie Mijn Grensjuweel. WK Paramennen 2023. Foto: Theo ten Brinke

Josien de Boer en haar Welshpony Zodie Mijn Grensjuweel zijn als beste Nederlandse combinatie als vijfde geëindigd op het WK Paramennen afgelopen weekend in Exloo. “Wat een week, wat een indrukken wat een fantastische ervaring om mee te mogen doen”, schrijft Josien op haar Facebookpagina.

Josien vervolgt: “Na een start aan de dressuur die niet zo ging zoals we graag wilden, hadden we ons zaterdag na de marathon opgewerkt van plek 15 naar plek 6 en na de vaardigheid zondag klommen we tot eind plek 5, waar we echt super trots op zijn als heel Team!

Welsh B-fokker Josien de Boer (Stal Velvet) uit Borger maakte haar WK-debuut met de NWR vosmerrie Zodie Mijn Grensjuweel (v. Leuns Veld’s Winston). A. Schanssema-Geerlings fokte de nu 8-jarige merrie uit Madelon (Woldhoeve’s Bart x Anjershof’s Rocky).

Albrechtshoeve’s Lars

Tracy Bowman (USA) met Albrechtshoeve’s Lars. Foto: Theo ten Brinke

Tracy Bowman (USA) pakte opnieuw de wereldtitel met Albrechtshoeve’s Lars, die daarmee zijn derde individuele gouden medaille opeiste (lees meer). De ontlading was enorm bij de Amerikaanse en daarbij het teamzilver gaf de kers op de taart.

“Ongelooflijk!” vertelt Bowman op Hoefnet. “Lars heeft een fanclub en ik voelde hier de druk om hun blij te maken. Lars verdient al die liefde, ik voelde dat zelf ook en ik vond dat ik het ook allemaal goed moest doen ook voor hem. Het was zo speciaal.”

Tracy Bowman won met haar trainer, voormalig Welshponymenner Bram Chardon, tevens de Hand-in-Hand trophy. Lees er hier meer over.

Alle resultaten

Bron: Hoefnet / Facebook