DPC Lunteren (2e sel): ‘Cream de Luxe in paardenversie, die wil ik wel!’

0
36
Cream de Luxe DV
Cream de Luxe DV

Voor de tweede keer dit seizoen werd 16 augustus 2023 een DPC selectiewedstrijd in Lunteren gehouden.

Vierjarigen

Bij de vierjarigen won de NRPS geregistreerde maar bij het NWPCS goedgekeurde hengst Cream de Luxe DV gevolgd door de stamboekhengst Amalia’s Marcus.

  • 1 Romee Schoenmakers met de stamboekhengst Cream de Luxe DV behaalde 88,5 punten.
  • 2 Marjolein Ebbers met de stamboekhengst Amalia’s Marcus behaalde 88 punten.

Drie pony’s staken er met kop en schouders bovenuit in de rubriek vierjarigen. Zij behaalden allemaal een score van bijna 90 punten. Aan kop kwam Romee Schoenmakers met de NRPS-hengst Cream de Luxe DV (v. Cassanova du Bois). De opvallende perlino moest iets toegeven op de stap (7,5) maar overtuigde op alle andere onderdelen, met onder andere een 9,5 voor zijn mega galop. Laurens: “Wat een blikvanger, deze Cream de Luxe DV! Echt een fenomenale pony, die alle kwaliteiten van een goed dressuurpaard in zich heeft: een prachtige houding en veel balans, en het vermogen om te schakelen en ook te sluiten. Dat laatste liet hij zien toen hij tijdens de prijsuitreiking op de plek ging piafferen. Als hij een paar centimeter groter was geweest, had ik hem wel op stal willen hebben …!” Zijn totaal kwam uit op 88,5 punten. “De score werd wat gedrukt door de spanning in stap, omdat hij iets afgeleid was. Toch hebben we ook goede stukken gezien, hij kan het dus wel.”

Een half puntje minder was er voor de NWPCS-hengst Amalia’s Marcus (v. Nijebert’s Marc). De valkkleurige hengst liet onder Marjolein Ebbers op alle onderdelen 8,5-en en 9-ens noteren. “Dit is een heel complete pony, met veel balans en power en een goede beentechniek en gemak in het lopen, met name in draf. Hij was wat meer gefocust dan zijn collega-dekhengst, waardoor hij op de stap hoger scoorde.”

Vijfjarigen

De WPBR gefokte maar NRPS geregistreerde hengst Monaco WNE wint bij de vijfjarigen.

  • 1 Lizette Kamper met de hengst Monaco WNE behaalde 84 punten.
  • 2 Jonne Liefhebber met de merrie Amalia’s Sloofke behaalde 79,5 punten.
  • 3 Pip Fredrikze met de ruin G-Star behaalde 79,5 punten.
Monaco WNE

84 punten bezorgden de palomino NRPS-hengst Monaco WNE (v. FS Mr. Right) de koppositie bij de vijfjarigen. Lizette Kamper stuurde hem naar 84 punten, met voor alle gangen een 8,5. “Ook Monaco WNE is een heel complete pony, een hele leuke verschijning met een mooie aanleuning, een opvallende voorbeentechniek en op alle fronten veel kwaliteit. Hij had wellicht voor zijn leeftijd net even wat meer gedragenheid kunnen laten zien”, luidt het commentaar van Laurens. “Voor ons was hij in deze categorie de duidelijke winnaar.”

Net niet aan de 80 punten kwamen Amalia’s Sloofke (NWPCS, v. Speyksbosch Dickens) met Jonne Liefhebber en G-Star (NWPCS, v. Maarlen’s Romeo) met Pip Fredrikze.

Zesjarigen

Een tweede plaats bij de zesjarigen voor Marjolijn.

  • 2 Lorain Paas met de merrie Marjolijn behaalde 79,5 punten.

Net geen 80 punten was er voor de NWPCS-merrie Marjolijn (v. Movie Star) met Lorain Paas, die het in stap en galop moest afleggen tegen Super Sparkle, maar wel iets hoger scoorde op de draf en exterieur (8,5).

18+

Een tweede plaats voor de enige merrie in deze 18+ rubriek voor Amalia’s Sloofke

  • 2 Judy Leeuwis met de merrie Amalia’s Sloofke behaalde 81 punten.

Nieuw dit jaar is de pilotrubriek 18+, waarin jonge pony’s door ruiters en amazones met meer ervaring gereden worden. De organisatie van het Dutch Pony Championship wil juist laten zien dat onze pony’s ook het meewerkende karakter en de instelling hebben om ‘het te doen’ met een jongere ruiter. De pilot is bedoeld om te kijken of er toch animo voor is, immers, je ziet ook wel (jonge) pony’s met niet al te grote volwassenen meedoen tussen de paarden.

De 5-jarige NWPCS-merrie Amalia’s Sloofke werd door Judy Leeuwis naar een nette 2 plek gestuurd, zij behaalden 81 punten.

Het volledige artikel en de uitslag vind je hier

Tekst: DPC, bewerkt voor NWPCS door Lonneke van Laarhoven

Foutje gezien? Mail webredactie.nwpcs@gmail.com