Online hengstenboek en actuele hengstenlijst [oproep]

0
637
hengstenlijst 2023

Het online hengstenboek is bijgewerkt en hier te vinden. Van iedere Stamboekhengst vind je een foto, de stamboom, een beschrijving, de fokker en informatie zoals stokmaat en kleur. De actuele informatie, zoals eigenaar en/of dekstation, staat niet in het online hengstenboek. Wij roepen de hengstenhouders ieder jaar opnieuw op om deze informatie met ons te delen voor de actuele hengstenlijst.

Oproep

Ook dit jaar publiceren wij op de website een actuele hengstenlijst! Heeft u één of meerdere NWPCS stamboek- of basisboek hengst(en) ter dekking in 2023? Meld deze dan kosteloos aan en wij voegen ze toe aan de lijst.

Aanmelden voor hengsten uit alle secties kan door de volgende informatie te mailen naar ftc.rasfokkerij@nwpcs.nl (ook NWR en WPBR):

  • Naam van de hengst
  • Contactgegevens geregistreerde/dekstation
  • Één recente foto los meesturen (geen advertentie)
  • Eventuele sportresultaten van de hengst

Let op: Dit is NIET voor het online hengstenboek. In het online hengstenboek staan ALLE stamboekhengsten! De Actuele hengstenlijst is bedoeld om een overzicht te creëren van hengsten die dit jaar ter dekking staan.

Ieder jaar na de hengstenkeuring komt er een nieuwe oproep en ook een geheel nieuwe lijst. De gegevens van Actuele hengstenlijst 2022 zijn verwijderd en de hengstenhouders dienen de hengsten hier weer opnieuw voor aan te melden.

I.v.m. de privacy-wetgeving dienen de hengstenhouders de hengsten zelf voor deze lijst aan te melden. Op deze lijst staan naast stamboekhengsten (STB) ook basisboekhengsten (BB) en voor het verrichtingsonderzoek aangewezen (VO) Welsh-hengsten genoemd.