Sportpony’s in de spotlights

0
688
spotlights op predicaten

Dit is de eerste editie van ‘Sportpony’s in de Spotlights’ van 2023. De afgelopen tijd is het predicaat sport aangevraagd en toegekend aan Meedenblik’s Paloma, Bridge, Orchard Jus de Pommes, Pippin’s Playboy A.T., Passion’s Pretty Perfect A.T., Mister Silvester en de Stamboekhengsten Oosting Alexander, Spoorzicht’s Red Flyer en Nia Domo’s Bolero.

Meedenblik’s Paloma

Sectie A, geboren 2014, ster en sport
V. Spoorzicht’s Hilfiger fokpremie
M. Meedenblik Patty keur, preferent
MV. Colne Heartsease preferent
Fokker/aanvrager: D. en H. Dijkstra, Sauwerd

Meedenblik’s Paloma heeft voldaan aan de eisen geldend voor het predicaat sport middels haar prestatie in de L2 dressuur.

Bridge

Bridge

NWR, geboren 2013, ster en sport
V. Vlagberg’s Carway sport
M. Burberry Britt ster
MV. Orchard Red Prince elite sport
Fokker: G. Daanen, Groesbeek
Aanvrager: H.A.J. Wijnhofen, Groesbeek

Bridge heeft voldaan aan de eisen geldend voor het predicaat sport middels haar prestatie in de M2 (+18) dressuur.

Orchard Jus de Pommes

NWR, geboren 2013, aangeboden en sport
V. Brouwershaven Diamond Hit
M. Orchard Perestrojka kroon, elite, prestatie
MV. Vita Nova’s Golden Boris elite
Fokker/aanvrager: J.W. van Klaarbergen, Wellerlooi

Orchard Jus de Pommes heeft voldaan aan de eisen geldend voor het predicaat sport middels zijn prestatie in de Z2 (+2) dressuur.

Pippin’s Playboy A.T.

Pippin’s Playboy A.T.

NWR, geboren 2011, aangeboden en sport
V. Molenhorn’s Lucky Boy
M. Orchard Orange Pippin kroon, sport, elite
MV. Aester El Nino elite, prestatie
Fokker/aanvrager: A.G.M. Teunissen, Ede

Pippin’s Playboy A.T. heeft voldaan aan de eisen geldend voor het predicaat sport middels zijn prestatie in de Z2 (+40) dressuur.

Passion’s Pretty Perfect A.T.

Passion’s Pretty Perfect A.T.

WPBR, geboren 2016, ster en sport
V. Goldstar Du Bois
M. Pippin’s Passion A.T. kroon, sport
MV. Heitrak’s Marvin elite, sport, prestatie
Fokker: A.G.M. Teunissen, Ede
Aanvrager: A.M. Elsackers, Leusden

Passion’s Pretty Perfect heeft voldaan aan de eisen geldend voor het predicaat sport middels haar prestatie in de Z1 (+1) dressuur.

Mister Silvester

WPBR, geboren 2011, sport
V. Bloklands Hoeve’s Mr. Silvano sport
M. Alinda
MV. Onbekend
Fokker: J. van Asselt, Elspeet
Aanvrager: J. van Tunen, Raalte

Mister Silvester heeft voldaan aan de eisen geldend voor het predicaat sport middels zijn prestatie in de Z2 (+1) dressuur.

Stamboekhengsten

Oosting Alexander

Oosting Alexander

NWR, geboren 2014, sport
V. Pippin’s Pride A.T. sport
M. Oosting Donatella kroon sport
MV. Verona’s Bo-Gi preferent
Fokker: Y. Santema, Wijtgaard
Aanvrager: T.M.G.J. Aarts, Deurne

Oosting Alexander heeft voldaan aan de eisen geldend voor het predicaat sport middels zijn prestatie in de Z1 (+4) dressuur.

We hebben Oosting Alexander gekocht in maart 2021. Hij was op dat moment L dressuur gestart en had geen ervaring in de springsport. Samen zijn we begonnen in het L1 met succes, we mochten naar de Brabantse kampioenschappen. Daar hebben we een 2de plaats behaald en zijn we afgevaardigd naar de Nederlandse kampioenschappen. Hier ook een mooie proef neer kunnen zetten die beloond werd met een 3de plaats. Met de kampioenschappen achter de rug gingen we starten in het L2. Deze klassen hebben we snel uitgereden en zijn toen gelijk doorgegaan in het M1. We mochten in deze klasse onszelf ook weer laten zien op de Brabantse kampioenschappen, met als resultaat een 4de plaats en afgevaardigd naar de Nederlandse kampioenschappen. Daar hebben we in een sterk deelnemersveld een 15de plaats behaald. Na ook deze kampioenschappen weer achter onze rug te hebben gelaten zijn we door gegaan naar het M2. Deze klasse hebben we ook snel uitgereden zodat we in het Z1 konden gaan starten om daar veel ervaring in op te gaan doen. We hebben tot nu toe in het Z1 4 winstpunten gehaald. Parallel aan de dressuur zijn we ook bij het springen uitgekomen. In de klasse 90 cm werden we afgevaardigd naar de Brabantse kampioenschappen en behaalde daar een 26ste plaats. Momenteel zijn we gestart in de klasse 1.00 m. Oosting Alexander is een leergierige pony met een heel lief karakter! Alex is opgeleid en wordt gereden door Myrne Lutters.

Spoorzicht’s Red Flyer

Spoorzichts Red Flyer
Spoorzichts Red Flyer. Foto: NB

NWR, geboren 2013, sport
V. Orchard (G) Wildeman
M. Orchard Red Elstar keur
MV. Woldhoeve’s Silco
Fokker: Gebr. Sloof, Holten
Aanvrager: D. Keymel, Wouwse Plantage

Spoorzicht’s Red Flyer heeft voldaan aan de eisen geldend voor het predicaat sport middels zijn prestatie in de Z1 (+1) dressuur.

Nia Domo’s Bolero

Nia Domo’s Bolero. Foto Aniek Rolf

NWR, geboren 2008, preferent, prestatie en sport
V. Orchard Boginov fokpremie, sport, elite
M. Wester Aikema’s Berthine preferent
MV. Orchard d’Avranches preferent, prestatie
Fokker: Comb. A. Vloet en H. Nabuurs, Boxmeer
Aanvrager: J. Smit, Wechelderzande (B)

Nia Domo’s Bolero heeft voldaan aan de eisen geldend voor het predicaat sport middels zijn prestatie in de M2 (+10) dressuur.

Deze zwarte parel had al de predicaten preferent en prestatie in bezit, maar mag nu dankzij zijn eigen prestaties ook het sport predicaat aan zijn titels toevoegen. Eind september is deze bloed mooie hengst in training gekomen bij de 14 jarige Claire Vermaes. Claire, zelf een groot fan van deze hengst, rijdt succesvol met drie nakomelingen van hem gefokt door stal Dempsy. Het was voor haar echt een grote droom om ook de vader van haar pony’s te mogen trainen en uitbrengen. De laatste jaren was Bolero alleen nog maar actief als dekhengst, het zegt veel over zijn karakter dat hij makkelijk de switch maakte van dekhengst naar sportpony. Binnen 5 wedstrijden, die hij ook alle 5 won (m2 DE), verzamelde hij de benodigde winstpunten voor het sportpredicaat. Daarnaast werd hij kringkampioen en selecteerde hij zich voor de Brabantse kampioenschappen. Claire hoopt op de ‘Brabantse’ goed met hem te scoren en afgevaardigd te worden naar de Nederlandse kampioenschappen. De planning is, voordat hij zich weer met de merries bezig gaat houden, nog een winstpunt in het Z te bemachtigen. En dan… is het aan zijn nakomelingen….. Uit onderzoek is gebleken dat al 25 nakomelingen van hem in het M of hoger worden uitgebracht. Het is dus slechts een kwestie van tijd voordat deze black beauty ook het Elite predicaat aan zijn eregalerij mag toevoegen!  

Naar boven