Stamboekhengsten Nijebert’s Marc en Nacho verkocht naar Australië

0
1110
Nijebert's Marc met Emmy de Jeu en Robyn Todd
Nijebert's Marc met Emmy de Jeu en Robyn Todd (Bron: Facebook)

De NWR-Stamboekhengst Nijebert’s Marc en de onlangs goedgekeurde Welsh Partbred-hengst Nacho zijn verkocht aan de Australische dressuuramazone Robyn Todd. In Australië gaan de Stamboekhengsten een sportcarrière tegemoet.

De verkoop kwam tot stand via dressuurpaardenfokster Emmy de Jeu, die samen met Todd onder meer de KWPN-hengstenkeuring, de afgelopen Centrale Welsh hengstenkeuring en enkele dagen later ook Ebbers Excellence in Horses bezocht.

Nijebert’s Marc

Nijebert’s Marc (v. Heidehof’s Dylano) werd in 2017 geboren uit de stermerrie Zerona (v. Orchard Red Prince). Fokker van de bruine is L.J.Mellema. Hij heeft als dressuurpony al veel prijzen gewonnen, waaronder zilver in de Divoza Cup finale en in 2020 werd hij zowel Limburgs als Nationaal kampioen L1 dressuur met Veerle van Hof.

Zijn zoon Amalia’s Marcus werd afgelopen jaar ingeschreven als Stamboekhengst en staat ter dekking bij Ebbers. Elmohoeve’s Bonfire (v. Nijebert’s Marc) is een aangewezen hengst en vorige maand verkocht aan Rodinde Rutjens.

Dit jaar werd Marc’s zoon Vlagberg’s Rocky Mountain aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Zoon Roosdonckens Mauro komt op de nakeuring. “En ik heb voor volgend jaar nog twee jonge zonen van hem in de opfok”, aldus Ebbers.

Nacho

De Welsh Partbred voshengst Nacho (v. FS Numero Uno) werd door Henk Ebbers gefokt uit de FEI dressuurpony Chardonnay, bij het Welsh Stamboek geregistreerd als Amedijk’s Artemis (Bodo x Leuns Veld’s Elegant). Op de afgelopen Centrale hengstenkeuring werd Nacho ingeschreven als Stamboekhengst. Eerder verdiende hij in Duitsland al zijn dekbrevet. “Nacho liep op de hengstenkeuring als een malle. Er was veel belangstelling voor hem. Heel toevallig loopt er al een oudere broer van Nacho als dekhengst in Australië, dat is de in Duitsland goedgekeurde Cosmopoliton D-zoon Cassanova.”

Naast Amalia’s Joep en Amalia’s Marcus staan dit jaar bij Ebbers de dit jaar aangewezen NWR-hengsten Amalia’s Shadow (v. Anjershof Shadok), Zelders Cosmo (v. Leuns Veld’s Lord) en Vlagberg’s Rocky Mountain (v. Nijebert’s Marc) ter dekking.