Hippiade 2022: In alle pony categorieën B dressuur wint een Welsh

0
461
knhs rozet

Op dinsdag 16 augustus 2022 is de Hippiade van start gegaan met o.a. de B dressuur pony’s. Alle categorieën (A/B, C en D/E) zijn gewonnen door een bij het NWPCS geregistreerde Welsh.

Bovendien verdienden nog twee Welshpony’s een medaille.

Lees hier de Liveblog van de KNHS

Dressuur klasse B cat. D/E

1. Moenza Schepers met Beukenoord’s Ariana (NWR, Westerhuis Cupido x Hagelkruis Valentijn), 72,33%
3. Sophie Sassen met Amalia’s Pieter (NWR Stamboekhengst, Vlagberg’s Bowden x Leuns Veld’s Lord), 71,66%

Met een prachtige score van 72,333 kon Moenza Schepers uit de regio Noord-Brabant de winst niet meer ontgaan in de klasse B cat D/E sponsored by Witte van Moort. Ze reed haar pas vierjarige Welshpony Beukenoord’s Ariana overtuigend naar het goud. “Ik had vooraf totaal geen verwachtingen want het was pas onze zevende wedstrijd samen, maar ze was heel ontspannen in de proef. Ons doel was om een opgerichte en actieve proef te rijden en dat is vandaag zeker gelukt”, vertelt de veertienjarige amazone na de prijsuitreiking op Medalplaza. (Bron: KNHS)

Dressuur klasse B cat. C

1. Nicky ten Wolde met Bekveld Daphne (Sectie B, Breeton Dai x Linde Hoeve’s Sebastiaan), 71,556%

Het dak ging eraf op de Medalplaza van de Hippiade in Ermelo. De tienjarige Nicky Tenwolde mocht als eerste het podium op Medalplaza betreden voor de prijsuitreiking. Met haar achtjarige pony Bekveld Daphne won ze met ruime voorsprong de dressuurklasse klasse B cat. C sponsored by Witte van Moort. Nicky vertelt trots na de prijsuitreiking: “Ik vind het heel erg gaaf om hier te zijn. Het ging eigenlijk heel erg goed en ik had ook een goed gevoel over mijn proef.” (Bron: KNHS)

Dressuur klasse B cat. AB

1. Iris van Helvert met Diëgo de Almagro (Sectie C, Honey Bee’s Joliver x Churchwood President), 68,278%
2. Sherise Slendebroek met Goldsberg’s Chilayne (Sectie A, Ceulan Ciariadog x Vechtzicht’s Cymro Bach), 68,000%

Nog geen week geleden was de achtjarige Iris van Helvert al samen met haar pony Diego de Almagro op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo te vinden; prachtig verkleed als indiaan op de Bixiedag. Vandaag had ze een andere stralende outfit aan, een dressuuroutfit die werd gesierd door een kampioenschapslint die ze won in de klasse B cat. AB Sponsored by Witte van Moort. De pas achtjarige Iris vertelt blij: Het ging super goed! We rijden niet alleen dressuur, maar houden ook van springen, crossen en bixiewedstrijden. Wat ik het allerleukste vind? Eigenlijk alles! (Bron: KNHS)

Wijzigingen? Mail naar webredactie.nwpcs@gmail.com